Bu direk nedeniyle 1 milyon liralık yatırım yapılamıyor

İzmir'in Torbalı İlçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde 5 yıl önce 1 milyon liralık yatırımla hizmete giren Soniş Makine Kalıp Fabrikası'nın kapasitesi, arsasının tam ortasında bulunan elektrik direği nedeniyle artırılamıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu direk nedeniyle 1 milyon liralık yatırım yapılamıyor

İzmir'in Torbalı İlçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde 5 yıl önce 1 milyon liralık yatırımla hizmete giren Soniş Makine Kalıp Fabrikası'nın kapasitesi, arsasının tam ortasında bulunan elektrik direği nedeniyle artırılamıyor. Mahkemelik oldukları TEDAŞ, mayıs ayına kadar direği kaldırmazsa, fabrikanın inşaat ruhsat süresi sona erecek.

Soniş Makine'nin 2008 yılında, üretim ve ihracatını arttırmasına karar verildi. Bu amaçla tesis İzmir'den Yazıbaşı Bahçelievler Mevkii'ne taşındı. Soniş Makine için, 4 bin 200 metrekarelik arsa aldı. Bunun 2 bin 100 metrekarelik bölümüne fabrika kurulmak istendi. Ancak, arsanın tam ortasında TEDAŞ'a ait bir elektrik direği olduğu görüldü. Bu nedenle, inşaat projesi tam olarak uygulanamadı ve fabrikanın sadece 1200 metrekarelik kısmı yapıldı. Defalarca TEDAŞ'a başvurmasına rağmen sonuç alamadığını belirten firma yöneticileri dava açtı. Torbalı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar kapsamında, TEDAŞ fabrikaya verdiği zarar nedeniyle 164 bin TL, ardından da kira olarak 50 bin 600 TL bedel ödemeye mahkum edildi.

Direğin kaldırılması ile ilgili davanın son duruşması 12 Şubat'ta görülecek. Fabrikayı 1 milyon liralık yatırımla 900 metrekare daha büyütmek isteyen Soniş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Duragan, mahkeme sonucunu bekliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Duragan, tencere ve tava aksesuarları üretimi yapılan Soniş'in, Sırbistan, Rusya, Romanya ve Mısır gibi ülkelere ihracat yaptığını söyledi. 47 personelin çalıştığı fabrikanın kapasitesini yüzde 50 oranında arttırmak istediklerini kaydeden Duragan, ancak arsanın ortasında bulunan elektrik direğinin buna engel olduğunu söyledi. Fabrikanın mevcut kapalı alanının artık yetmediğini kaydeden Hüseyin Duragan, şöyle dedi:

"Yeni ihracat anlaşmaları yapacağız. Ancak, fabrikamızın kapasitesi yeterli değil. Ürünlerimizi depolayacak alan yok. Bazı makineleri, dışarı koymak zorunda kaldık. Mayıs ayında inşaat ruhsatımız sona erecek. Yazıbaşı Bölgesi'nde olduğumuzdan dolayı ruhsatı yenileyemiyoruz da. Mayısa kadar direk kaldırılmazsa zararım çok büyük olacak. Ben TEDAŞ'tan para değil, sadece direğin kaldırılmasını istiyorum. Direk başka arsaya da konulmasın, yine benim arazime koyabilirler. Ama 5 metre geriye alınmalı. Bu fabrikayı kurduğumda bile kendi elektriğimi kendim getirttim. 5 direk diktim ve 100 bin liralık masraf yaptım. Para peşinde değilim, yeter ki mağduriyetim giderilsin."

TEDAŞ Torbalı Müdürlüğü'ne 3 ay önce atanan İbrahim Gürgen ise, şikayeti olanların başvurması halinde gerekli çalışmayı yapacaklarını, hiç kimseyi mağdur etmek istemediklerini söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber