Organ bağışı kampanyası

Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, organ bağışında sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Organ bağışı kampanyası

Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, organ bağışında sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Boşnak, yaptığı açıklamada, istatistiki verilere göre, dünyada ve Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu, toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında toplumda organ bağışı bilincinin yerleştirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Organ Bağışı Kampanyası" başlattıklarını ifade eden Boşnak, şunları kaydetti:

"Bir yıl süre ile her ayın ilk cuma günü PTT İl Müdürlüğü'nde stantlar ve organ bağışı masaları kurarak eğitimler yapılacak ve halkımız organ bağışı konusunda bilinçlendirilecektir. Sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Türkiye'de doku ve organ nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa sürede kaybediyor. Vatandaşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarının organ bağışı kampanyasına gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber