Yara izi 15 yıla mahkum ettirdi

Konya'da 3 ay önce yaralı halde hastaneye getirilen ve intihar ettiği söylenen şahsın bıçak yarasından yola çıkılarak cinayeti işlediği ileri sürülen zanlıya mahkeme heyeti 15 yıl hapis cezası verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yara izi 15 yıla mahkum ettirdi

Olay, 8 Aralık 2012 tarihinde saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Gürsoy Sokak'ta meydana gelmişti. Arkadaşı Hakan D. (29) yanındayken Fatih Uysal'ın (26) yaralı olduğu fark edilmiş, 100 metre uzağındaki ağabeyi ve diğer arkadaşları tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Konya Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu cinayet şüphelisi Hakan D. yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Zanlı, Uysal'ın kendi kendini bıçakladığını iddia etmiş, ancak bıçak yarasının şahsın kendisi yaralayacağı şekilde olmadığı belirlenmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde kasten adam öldürmeden açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Hakan D. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan zanlı Hakan D'nin avukatı, şahsın intihar etmesi için bir çok neden olduğunu ileri sürerek müvekkilinin cinayeti işlemediğini ve bıçak yarasının da şahsın kendisinin yapabileceği ihtimali olduğuna dair rapor sundu.

Son sözü sorulan sanık Hakan D. de, "Benim cinayeti işlemem için hiçbir neden yok. Kendi kendini bıçaklamış, biz de hastaneye götürdük. Benim 3 çocuğum var, düzenli bir aile hayatım var neden cinayeti işleyeyim" dedi.

Mahkeme heyeti ise, sanığın cinayeti işlediği kanısına vardıklarını belirterek, ilk önce müebbet hapis cezası verdiklerini ancak maktulün alkollü olması ve tanıkların anlattıklarına göre, tahrik altında yaptığı gerekçesiyle cezasını 18 yıla, iyi hali de uygulayarak 15 yıla düşürdüklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber