Makilik yangını muz bahçelerine sıçradı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde kurumuş muz yapraklarını yakmak isteyen bir kişinin yaktığı ateş makilik alana sıçradı.10 dönümlük makilik alan kül olurken, muz bahçeleri ve sulama hortumlarına zarar gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makilik yangını muz bahçelerine sıçradı

Edinilen bilgiye göre, Zeytinada köyünde kurumuş muz yapraklarını yakmak isteyen bir vatandaşın yaktığı ateş makilik alana sıçradı. Öğle saatlerinde başlayan yangına Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kısa sürede müdahale etti. 5 arazöz, 1 tanker ve 30 personelle yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu yangını kontrol altına alabildi. Bölgede bulunan 25 dönümlük muz bahçesinin bir kısmı yangından zarar görürken, muz sulamada kullanılan hortumlar ve gübreler yandı. 10 dönümlük makilik alan ise kül oldu.

MUZLUKLAR ZARAR GÖRDÜ

Zeytinada Köyü Muhtarı Ömür Tuncer, yangında muz bahçelerinin ve sulama hortumlarının zarar gördüğünü, yangının kısa sürede söndürülmesinin bölgedeki üreticilere rahat nefes aldırdığını söyledi.

Üretici Uğur Uysal yangın bölgesinde 25 dönümlük muz bahçesi olduğunu, bir bölüm muz bahçesinin yandığını belirtti. Yangını duyar duymaz bahçelerine koştuğunu söyleyen Uysal, "Muz bahçelerindeki hortumlarımız ve gübreler yandı. Muz ağaçlarının dibine gübre dökmüştü. Gübreler çabuk alevlendiğinden köklerde alevlenme oldu. Yangının söndürülmesini bekliyoruz" dedi.

Bir diğer üretici Emrah Taşdemir ise muz sezonunun sona geldiğini, bu nedenle bir üreticinin bahçesinde tadilat yaparken yangına neden olduğunu dile getirdi.

Muz bahçesinde kurumuş muz dallarını ve yapraklarını yakmak isterken yangına sebebiyet veren üretici H.A. jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber