Yaralı kurtulan öğrenci pilot: Son denemede düştük

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde düşen eğitim uçağından yaralı kurtulan öğrenci pilot Seyit Topal, son denemelerini yaparken düştüklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaralı kurtulan öğrenci pilot: Son denemede düştük

Öğretmen pilot Murat Can ve öğrencisi 29 yaşındaki Seyit Topal, 12 Şubat'ta 1 yıl önce ABD'den satın alınan 'Cessna 172S' tipi 'TC-CDA' kuyruk tescilli tek motorlu eğitim uçağıyla eğitim yaparken, uçak Tarsus İlçesi'nin Camilimanda Köyü yakınlarına düştü. Kazada pilot Can hayatını kaybetti, öğrencisi ise yaralı kurtuldu.

Kazayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, uçağın acil iniş eğitimi sırasında yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğünü bildirdi. Açıklamada Yıldırım, "İniş eğitimi sırasında arkadaşlarımız yüksek gerilim hattını fark etmemiş, uçak enerji nakil hattının teline çarpmış. Sonuçta da uçak düşüyor. Çok kıymetli bir pilotumuzu kaybettik" dedi.

SORUN YOKTU

Açıklamada kazadan yaralı kurtulan öğrenci pilot Seyit Topal'ın ifadelerine de yer verildi. Öğretmen pilot Murat Can ile birlikte acil iniş eğitimi çalıştıklarını anlatan Topal, "Eğitimimiz tamamlanmak üzereydi, son bir deneme daha yapmak istedik. Ancak bir anda kendimizi yerde bulduk. Olay anına kadar uçağımızda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Nasıl olduğunu anlamadım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber