Öğrencilere tablet bilgisayar ve süt dağıtımı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Antalya'da 9'uncu sınıf öğrencileri ve öğretmenlere 474 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere tablet bilgisayar ve süt dağıtımı

Öğrencilerin tabletlerini teslim eden Vali Ahmet Altıparmak, bir ilköğretim okulunda da öğrencilere süt dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi ve Okul Sütü Projesi kapsamında, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce iki okulda tören düzenlendi.

İlk tören, Antalya'daki lise 9'uncu sınıf öğrencileri ve öğretmenleri için bakanlıktan gönderilen 474 tablet bilgisayar dağıtımına ilişkin Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. Vali Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Döşemealtı Kaymakam Vekili ve Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Döşemealtı Belediye Başkanı Ak Partili Nurettin Tursun öğrencilerin tabletlerini teslim etti.

Öğrencilere yönelik ikinci tören ise kent merkezindeki Melahat Faraçlar İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Vali Altıparmak ve beraberindekiler, 'Okul Sütü Projesi' kapsamında ilköğretim öğrencilerine süt dağıttı.

378 ÖĞRENCİ VE 96 ÖĞRETMEN TABLETE KAVUŞTU

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Fatih Projesi kapsamında Antalya'da 86 okulda 2 bin 286 akıllı tahta kurulduğunu ve 3 pilot okul için 502 tablet gönderildiğini söyledi. Bu tabletlerin 378'i öğrencilerine 96'sı öğretmenlere dağıtılırken 28'inin de yedek bekletileceğini belirten Gülay, 83 okulda da altyapılar tamamlandıktan sonra eylülde tablet dağıtımlarının yapılacağını kaydetti.

14 BİN 640 ÖĞRENCİ SÜT İÇMİYOR

Okul Sütü Projesi kapsamında ise Antalya'da 586'sı resmi, 34'ü özel olmak üzere toplam 620 okulda süt dağıtımı yapıldığını belirten Osman Nuri Gülay, pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada üç gün toplam 164 bin 930 öğrenciye süt dağıtıldığını kaydetti. Gülay, 14 bin 640 öğrencinin ise velilerin isteği ile okul sütü içmediklerini dile getirdi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber