Erdoğan: Savaş kolaydır, barış zor/ Video

Başbakan Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada terörün sona ermesi durumunda kentte işsizlik diye bir sorun kalmayacağını belirtti ve ''Silahı bırakın, yumrukların sıkılı olduğu toplum barış toplumu olmaz.Savaş kolaydır, barış zor'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Geçen yıl son derece anlamlı bir gün de Mardin'i ziyaret ettik 8 Mart'ta. Yani Kadınlar Günü'nün kutlandığı o anlamlı günde Mardin'deydik. Mardin'in Türkiye'nin tüm dünyanın kadınlar gününü Mardin'den tebrik ettik. Şimdi Kadınlar Günü'ne iki hafta var, aslında her gün kadınlar günü. Ama bu tür bir geleneğin dışlanması da doğru olmaz. Ben şimdiden tüm hanım kardeşlerimizin kadınlar gününü kutluyorum. Bu sene Kadınlar Günü'nü Siirt'ten kutlayacağız.

MARDİN'DE KADINA EL KALKMAZ

Biliyorum Mardin'de kadına el kalkmaz. Mardin'de kadına da çocuğa da şiddet uygulanmaz. Ama bu yanlışı yapanlar varsa, bu hata düşenler varsa, toplum olarak, o kişileri uyaracak bu insanlık dışı davranıştan vazgeçmelerini isteyeceğiz.

Mardinli hanım kardeşlerim de dayak karşısında şiddet karşısında boyunlarını eğmeyecekler. Gerek hanım kardeşlerimizn haklarını ileri seviyeye taşımak ve şiddetten korumak için anayasada düzenlemeler yaptık. Hanım kardeşlerim haklarını bilsinler. Şiddet karşısında seslerini yükseltsinler. Aile ve sosyal politikalar bakanlığımızla, aile destek merkezleri açmaya devam ediyoruz. Mardin'de bugün üç ayrı aile destek merkezi açıyoruz. Şu ana kadar Türkiye genelinde 50 aile desteği merkezi yaptık.

KAYIP KAÇAK ORANI: YÜZDE 76

Mardin'de de maalesef kayıp kaçak oranı elektrik enerjisinde yüzde 76'lara ulaşmış durumda. Yani tüketilen elektriğin dörtte biri tahsil ediliyor. İlgili birimlerimiz kayıp ve kaçaklarla yasalar çerçevesinde mücadele ediyor. Mardinli kardeşlerimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hareket edip bu yönetimin önüne geçmelerini istiyorum. Benim Mardinli kardeşim helal ve haramın ne demek olduğunu çok iyi bilir. Mardin'in çok güzel bir sözü var: "Yerden olan, yere döner" Hepimiz topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Hepimiz dünyada yaptıklarımızdan tek tek sorguya çekileceğiz.

ARTIK SÖZ SİZDE

Ben bugün burada birşeyi açık açık konuşmak zorundayım. Biz hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attık. Türkiye'de ret, inkar, asimilasyon politikalarına son verdik. Yıllar boyunca görülmeyen, inkar edilen, ihmal edilen, meselelere samimiyetle eğildik. Doğunun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek için çetin bir mücadele verdik. Artık öyle bir noktaya geldik ki şimdi söz sırası sizde. Şimdi artık eyleme geçme sırası sizde. Sürece dahil olma sırası sizde. Biz hükümet olarak onlarca adım attık, şimdi sizlerden bir adım bekliyoruz. Biz bu adımı özellikle hanım kardeşlerimizden, annelerden bekliyoruz. Sizden şu teröre, terörün kanlı cinayetlerine, şu terörün sinsi baskısına artık dur demenizi, karşı çıkmanızı bekliyorz.

GAZİANTEP ÖRNEĞİ

Eğer terör sona ererse, inanın ne Mardin'de, Diyarbakır'da, Bingöl'de işsizlik diye bir sorun kalmayacaktır. Bakınız şu anda Gaziantep'te işsizlik diye bir sorun yok. Çok enteresan. Gaziantep, Gaziantep'in dışından işsiz alıyor. Niçin? Çünkü terör Gaziantep'e sızamadı. Netice alamadı.

Eğer şu terör bitsin, Tunceli'de Van'da Şırnak'ta Bitlis'te yoksulluk diye bir şey kalmayacaktır, o zaman oraya yatırım gidecektir. Yatırım gidiyor mu şimdi gitmiyor. Niye? Yatırımcı huzur arar. Riskli olan bir yere gitmez. Kendi insanlarına, dükkanlarının kepenklerini indirten teröristin olduğu yere yatırımcı gider mi?

SİLAHI GÖMÜN

Silah, fikri olmayanların yöntemidir. Artık silahı gömün, silahı bırakın, yumrukların sıkılı olduğu bir toplum barış toplumu olmaz. Savaş kolaydır, barış zordur. Biz zor olana talibiz

Terörü Türkiye'nin gündeminden söküp atacağız. Elinizden bir şey geliyorsa, o yanlışı elinizde düzeltin. Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa o zaman o yanlışı dilinizle düzeltin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber