Orman işçileri ve kooperatif üyeleri üretim tatbikatı yaptı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nce Ereğli ilçesinde orman işçilerine yönelik üretim ve iş güvenliği tatbikatı yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman işçileri ve kooperatif üyeleri üretim tatbikatı yaptı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nce Ereğli ilçesinde orman işçilerine yönelik üretim ve iş güvenliği tatbikatı yapıldı.

Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü'nce Karakavuz Orman Kooperatifi'ne üye yaklaşık 100 orman işçisinin katıldığı tatbikatın öncesinde kooperatif binasında bilgi verilmesinin ardından orman kesim alanında bir ağaç üzerinde kesim teknikleri, devirme yönü, kesilen ağacın boylanması, standardizasyon işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatlarını tüm işletmelerde gerçekleştirileceklerini söyledi.

Üretim sezonu başlamadan önce işletme müdürlüklerinde üretimle ilgili tatbikat yaptıklarını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Bu tatbikatlarla ilgili orman işçilerine Ereğli işletmemizde pratik ve teorik bilgi verdik. Bu çalışmalarda kesim tekniği, ağacın devrilmesi, devirme yönü ve uyumunun nasıl yapılacağının yanı sıra boylamanın nasıl olacağı ile standardın nasıl uygulanacağı ve neler elde edileceğinin tespiti için çalışmalara başladık. Amacımız çalışacak kooperatiflerimizin ve işçilerin can ve mal emniyetini sağlama alarak çalışmalarını sürdürmesidir. Her yıl yaptığımız bu tatbikatların ilkini bu kez Ereğli'den başlatıyoruz."

Tatbikatı, işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve kooperatif yöneticileri izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber