Fatih Projesi kapsamında 524 adet tablet bilgisayar dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında pilot okullardaki 9. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fatih Projesi kapsamında 524 adet tablet bilgisayar dağıtıldı

Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi´nde gerçekleştiren tablet dağıtım törenine; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gevher, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ve yetkililer katıldı. Tablet dağıtımı öncesi okulda kurulan akıllı tahtalardan bir süre ders dinleyen Vali Büyük öğrencilerle de sohbet etti.

Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Mustafa Büyük, “Tablet bilgisayar dağıtımı için ilimizde 3 pilot okul seçildi. Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi, Mithatpaşa Şükrü Ayna Anadolu Lisesi ve Tes-İş Anadolu Lisesi. Bu okullarımızdaki öğrencilerimize, öğretmenlerimize toplam 524 tablet bilgisayar dağıtımı yapıyoruz. Fatih Projesi kapsamında ilimizde 45 okulumuz bulunuyor. Bu okullarda toplam 45 adet çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamera, 841 adet de akıllı tahta dediğimiz etkileşimli tahta kurulumu yapıldı. İlimizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve diğer ortaöğretim okullarının da kurum bilgi modülü üzerinden güncellemeleri yapılmış ve ihale aşamasına gelmiştir. Proje kapsamında okullarımızın altyapı kablolama ihalesi bitirilmiş olup, 21 Mart 2013 tarihine kadar kurulumlar tamamlanmış olacaktır. Okullarımızda görev yapan yaklaşık 1050 öğretmenin sınıflara sağlanan donanım altyapısını eğitsel e-içerikleri etkin bir biçimde kullanma becerilerini geliştirmelerine yönelik hizmet içi faaliyetler planlanmıştır. Fatih Projesi kapsamında bugün itibari ile ilimizde 802 öğretmenimiz hizmetiçi eğitim almıştır” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber