Gözaltı eyleminde pankart krizi

Aydın'da KESK üyesi bir grup, DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gerçekleşen gözaltılara tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözaltı eyleminde pankart krizi

Aydın'da KESK üyesi bir grup, DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gerçekleşen gözaltılara tepki gösterdi. Pankart ve slogan konusunda kısa süreli tartışmalar yaşanırken; polisin sağduyusu sayesinde eylem olaysız sona erdi.

Aydın'da KESK üyesi bir grup; Ankara, İzmir, Antalya ve Aydın başta olmak üzere 28 ilde terör örgütü DHKP-C'nin Devrimci Memur Hareketi oluşumuna yönelik operasyon kapsamında gerçekleşen ve Aydın'da da 3 öğretmenin gözaltına alındığı operasyonları protesto etti. Eğitim Sen Aydın Şubesi önünde yürüyüşe geçen grup karayolundan yürümek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Grubun kaldırımdan yürümeye ikna olması üzerine çevik kuvvet eşliğinde Sulu Park önüne gelindi.

Alkış ve sloganlarla gözaltıları protesto eden grup adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ertuğrul Teberci, "Konfederasyonumuza ve bağlı sendikalarımıza yönelik baskınların sürekli olarak arttığı, Türkiye'nin dört bir yanında üye ve yöneticilerimize yönelen keyfi gözaltı ve tutuklamalarla kuşatılmaya çalışılıyoruz. Son 1 yıldır ardı ardına yapılan operasyonlar sonucunda bugün toplam 59 yönetici ve üyemiz sendikal faaliyetlerimiz gerekçe gösterilerek tutuklanıp demir parmaklıklar ardına konması yetmiyormuş gibi bu sabah erken saatlerde aralarında Konfederasyonumuz Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in yanı sıra sendikalarımızın yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda insan gözaltına alınmıştır. Bu sabah gerçekleştirilen operasyonun KESK olarak ülke genelinde başlattığımız örgütlenme kampanyasının birinci gününe denk getirilmesi kesinlikle tesadüf değildi. Aydın'da da gözaltına alınan arkadaşlarımız Ali Gün, Gülten ve Erdal Karadaş'ın haklarını her zeminde koruyup, savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın okunmasının ardından grup, meydanda 10 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylemin sona erdiğinin açıklanmasının ardından, gruptan bazılarının pankart ve slogan eşliğinde sendikaya dönem istemesi üzerine tartışma yaşandı. Güvenlik güçleriyle pankart ve slogan konusunda tartışanlar, sendika yöneticileri tarafından sakinleştirildi. Pankartın toplanmasının ardından yürümeye devam eden grup içerisinde sloganlar ara ara devam etti. Polisin sağduyusu sayesinde eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber