'Arkadaşını da okula getir, hediyeni al'

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, çoğunlukla Roman vatandaşların çocuklarının eğitim gördüğü ilköğretim okulunda devamsızlığın önlenmesi amacıyla, hediyeli kampanya düzenlendi. 18 Şubat-15 Nisan tarihleri arasındaki dönemde okula en çok devamsızlık yapan arkadaşını getiren öğrencilere tablet bilgisayar, bisiklet ve dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Arkadaşını da okula getir, hediyeni al'

Mustafakemalpaşa Güner Şenpamukçu İlkokulu ve Ortaokulu'nda, Gelişim Yönetim ekibi devamsızlığın yoğun olduğu mahallede 'Arkadaşını da okula getir-Devamsız arkadaşını okula getir o da okullu olsun!' kampanyası başlattı. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünün destek verdiği kampanya ile 300'e yakın kayıtlı öğrencinin okula devamı hedefleniyor.

Ağırlıklı olarak Roman ailelerin yaşadığı Dere ve Yenidere mahallelerindeki bin 150 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, devamsız öğrencilere yönelik hazırlanan projede okula en çok devamsız arkadaşını getiren ilk 3 öğrenciye törenle çeşitli hediyeler verilecek. Geçen pazartesi günü başlayan ve 15 Nisan tarihine kadar sürecek bu kampanya kapsamında devamsızlığı olan en fazla arkadaşını okula getiren öğrenciye tablet bilgisayar verilecek. İkinci öğrenci bisiklet, üçüncü ise dijital fotoğraf makinesi kazanacak.

Kampanya ile öğrencilerin okula olan devamsızlıklarını asgariye indirmeyi hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Serkan Türkmen, "Öğrencilerimizin akran etkisinin fazla olduğu bir yaş grubunda olmaları nedeniyle 'Arkadaşını da okula getir' projesini hayata geçirdik. Bu proje ile okulumuzdaki devamsızlık sorununu en aza indirmeyi amaçlıyoruz. En fazla arkadaşını okula getiren öğrencilere hediyeleri Kaymakamlık tarafından alındı. Bunları tören ile kendilerine vereceğiz. Projenin devamını düşünüyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber