Su kesintilerini komşudan değil SMS'den öğrenin

İZSU Genel Müdürlüğü’nün Mobil Bilgilendirme Servisi’ne kaydolan İzmirliler, yaşanabilecek su kesintilerini cep telefonlarından “anında” öğreniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Su kesintilerini komşudan değil SMS'den öğrenin

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyu ve atık su hizmetleri veren kurumu İZSU, Mobil Bilgilendirme Servisi'ni her geçen gün yeniliyor. Daha önce cep sisteme kayıt yaptırarak planlı su kesintilerini ilçe bazında öğrenebilen İzmirliler, artık mahallelerindeki şebeke değişimi, bakım ya da arıza kaynaklı su kesintisinden de anında haberdar olabiliyor. Bunun için www.izsu.gov.tr/sms adresine girerek TC Kimlik Numarası, abone numarası ve oturduğunuz mahallenin bilgisini eklemek yeterli oluyor.

Su kesintisi duyurularınızı SMS aracılığıyla almak için ikinci bir yöntem de, herhangi bir GSM operatöründen 3599'a TC Kimlik Numarası yazıp bir boşluk bırakarak abone numarasını yazıp mesaj atmak. Bu hizmet kapsamında su faturalarının son ödeme gününü geçiren vatandaşlara bilgi mesajı da veriliyor. Su borcu bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, yine İZSU'nun 3599 numarasına mesaj atabiliyor.

İzmirliler, İZSU'nun 3599 servis numarasına gönderilen 1 SMS ile bu hizmete abone olabiliyor. Abone olduktan sonra İZSU'dan gelen su kesintisi mesajları için herhangi bir ücretlendirme yapılmıyor. Su borcu bilgisini öğrenmek için gönderilen ve 3599 servis numarasından aboneye gelen bir SMS, 1 standart SMS olarak ücretlendiriliyor.

SMS ile yapılan servis kayıtlarında, planlı su kesintileri ilçe bazında cep mesajı olarak geliyor. Daha önce 3599'a mesaj göndererek abonelik gerçekleştiren ancak su kesintilerini ikamet ettiği mahalle bazında öğrenmek isteyen vatandaşlar yine www.izsu.gov.tr/sms adresinde Mobil Bilgilendirme Servisi bölümünde yer alan “Kullanıcı Girişi” seçeneğini tıklayarak kullanıcı hesabını oluşturabiliyor.

Sistemin daha önceki yıllarda su kesintilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği e-posta, Alo 185 hattı aracılığıyla ya da medyadan takip eden İzmirliler için büyük kolaylık sağladığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki süreçte arıza nedeniyle oluşan su kesintilerini de cep telefonu aracılığıyla aktarmak için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber