Tasarrufun böylesi!

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK'nın istediği tasarruf tedbirlerini başlatan İMKB'nin genel kurulunda üyelere su bile ikram edilmedi. Kurul başkanının masasına musluk suyu konuldu

SPK'nın dayatmasıyla Başbakanlık Tasarruf Genelgesi'ni yürürlüğe koyan İMKB'nin 2006 bütçesinin onaylandığı genel kurul, dün 'olağanüstü' tasarruf önlemleri alünda yapıldı. İki saatten fazla süren toplantı sırasında, uygulamaya alınan tasarruf tedbirleri çerçevesinde her türlü harcamadan kaçımlırken, toplantıya katılan aracı kurum yetkililerine ne girişte ne de toplantı sırasında içecek su bile ikram edilmedi. Genel kurulun yapıldığı borsa binasındaki kongre salonunda içecek tek su, kurul başkanı seçilen Bedii Ensari'nin oturduğu masada yer aldı. Ensari toplantıyı açarken yaptığı konuşmada, Bu masada her zaman çiçek olurdu, şimdi yok. Sürahideki suyun musluk suyu olup olmadığını sordum, garanti alamadım" dedi ve tasarruf tedbirlerini eleştirdi.

Okul fonu gitti
Öte yandan dünkü genel kurulda İMKB'nin 1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladığı ancak yönetimini kendi üstlendiği okul fonunun da SPK'nın isteğiyle tasfiyesi gündeme geldi. Biriken 460 milyon YTL'nin 345 milyon YTL'si bakanlığa, kalanı ise İMKB'nin bütçesine aktarılacak ve fon tasfiye edilecek. İMKB'nin bu fon hariç kamuya son 5 yılda 793 milyon dolar kaynak sağladığı belirtildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber