İçişleri Bakanı Aksu'nun yayınladığı genelgede yabancıların ülkemizde yapamayacağı işler tek tek sayıldı

Haber Giriş : 25 Kasım 2003 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Aksu'nun yayınladığı genelgede yabancıların ülkemizde yapamayacağı işler tek tek sayıldı

İçişleri Bakanı Aksu, AB süreci ile birlikte yeni bir döneme girildiğini belirterek, çalışmak için Türkiye'ye gelen yabancıların karşılaştıkları bürokratik işlemlerde kolaylık sağlanacağı bildirildi. 

Dış temsilcilikler kanalıyla çalışmak için Türkiye'ye gelen yabancıların karşılaştıkları bürokratik işlemlerde kolaylık sağlanacağı bildirildi. 

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AB süreci ile birlikte yeni bir döneme girildiğini belirterek,Türkiye'de yabancıların çalışma izinlerinde daha titiz davranılacağını kaydetti. Bakan Aksu tarafından valiliklere gönderilen genelgede, yabancıların Türkiye'de hangi iş ve meslekleri icra edemeyecekleri tek tek belirtildi. Genelgede, büyükelçilik veya konsolosluklar bünyesindeki okullarda görev yapan yabancı öğretmenler, kültür kurumlarında görevlendirilenler ile din kurumlarında görev alacak yabancıların çalışma izin taleplerinin Dışişleri Bakanlığı kanalıyla yürütüleceği ifade edildi. 

Yabancılara yasak işler

Genelgeye göre, yabancılar Türkiye'de şu tür iş ve meslekleri yapamayacaklar: "Doktorluk, hemşirelik, dişçilik, ebelik, hasta bakıcılık, eczacılık, balık, istiridye, midye, sünger, inci, mercan, sedef, kum ve çakıl ihracı, denizde kazaya uğrayan deniz araçları ile terkedilmiş enkazın kaldırılması, dalgıçlık, arayıcılık, kılavuzluk, deniz bakkallığı, deniz araçlarında kaptanlık, çarkçılık, katiplik, tayfalık, amelelik, iskele rıhtım hamallığı, deniz esnaflığı, Türkiye sınırları içerisinde hava yolu ile yük ve yolcu taşıma, maden hakkı, sendika kuruculuğu, seyahat acentelerinde mes'ul müdürlük, gümrük müşavirliği, kooperatif yönetim kurulu üyeliği, gözlükçülük, veterinerlik, özel hastanelerde sorumlu müdürlük, hakimlik ve savcılık, avukatlık, noterlik, özel veya kamu kuruluşlarında güvenlik görevliliği."
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber