Esenler, geleceğin yönetmenlerini yetiştirecek

Esenler Belediyesi, hayata geçirdiği "Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli" projesi ile yeni yönetmenler, oyuncular yetiştirmeye hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esenler, geleceğin yönetmenlerini yetiştirecek

Projeyi kamuoyuna tanıtan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, projenin Türk sinemasına önemli katkılar sunacağını belirterek, "Esenler'de çekilen bu filmlerin uluslararası film yarışmalarında ödül aldığını, hatta Oscar'a aday olduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Esenler Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle "Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi"ni hayata geçirdi. Projeyle birlikte Esenler'de yaşayan dezavantajlı gençlerin de içinde bulunduğu 18-24 yaş aralığındaki gençler, Esenlerin filmini çekecek. Projenin tanıtımını Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve İstanbul Kalkınma Ajansı Proje Sorumlusu Gökhan Çoban ile birlikte tanıttı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, kültür adına yapılan projeyi takdir ettiğini belirterek, "Sinema hayatın kendisidir. Eğer sinema, marjinal insanların hayatını genel hayata tanıtmaksa biz böyle bir sinema fikrine katılmıyoruz. Sinema, hayatın hakikaten kendisidir. Onun için Esenler Belediye Başkanını gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Çünkü sinema hayatın kendisidir yaklaşımını benimseyen bir fikir projesi olarak bunu görüyoruz ve gerçekten tebrik ediyorum. Tabi buradan ciddi ürünler bekliyoruz. Herkes kendi filmini çekecek. Birçok arkadaşımızı sinema sektörüne kazanmış olacağız. Ama çıkan ürünler de bizim bir kazancımız olacak. İnşallah bu proje hem iyi ürünler ortaya çıkarır hem de yeni arkadaşlar ortaya çıkarır. Bu da İstanbul'un kültürü ve bizim kazancımız olacak" diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, projeyle birlikte Esenlerli gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı bulacağını belirterek, "Bugün bir insanın hayatında en önemli şeylerinden bir tanesini, hayatının filmini çekebileceği bir zemini oluşturmak için ilk startı verdiğimiz gün. Hani bir insanın başına bir şey geldiği zaman şöyle derler ya, 'hayatım bir anda sinema gibi gözümün önünden geldi geçti' derler. İşte Esenler'de bu konuda üretim yapmak isteyen, bir şeyler söylemek isteyen ya da artist olmak isteyen her kim varsa belediyemiz, kalkınma ajansımızla birlikte Esenler'deki gençlere yeni bir fırsat sunmayı kendisine hedef edindi. İnşallah biz bu projeyle beraber Türk sinemasına önemli katkılar sunacak, gerek işin mutfağında çalışacak elemanı yetiştirmek, gerekse kameranın önüne oynayacak artistleri yetiştirmek için çok önemli bir fırsatı ortaya çıkartacağını düşünüyorum. Resmi startı bugün vermemize rağmen müracaat sayımız 100'ü geçmiş" dedi.

Projeden gelecek adına umutlu olduğunu söyleyen Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esenler'de çekilen bu filmlerin uluslararası film yarışmalarında ödül aldığını, hatta Oscar'a aday olduğunu hep birlikte göreceğiz. Hedefimiz büyük, gideceğimiz yol uzun. Ben inanıyorum ki, nice senaristlerimiz, oyuncularımız bu projeyle ortaya çıkacak."

Projenin tanıtımının ardından Başkan Göksu, Ahmet Emre Bilgili ve Gökhan Çoban'a plaket ve çiçek takdim etti.

TÜRK SİNEMASINA YENİ GENÇLER YETİŞİYOR

Esenlerli gençlerin bilinçli, özgüveni yüksek, beceri ve yetkinliklerini sürekli geliştiren bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm aşamalarına etkin katılımlarına ve gençlerin sosyal hizmetlere eşit fırsatlarda erişiminin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçecek proje çerçevesinde gençler, ünlü yönetmen ve senaristlerden eğitim alacaklar. Ayrıca öğrenciler kendi senaryolarını yazacakları, oyunculuklarını sergileyecekleri, kendileri yönetip ve kurgulayacakları 3 ayrı kısa film çekecek. Bu filmler daha sonra birleştirilerek uzun metrajlı film haline getirilerek, ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber