BMC işçileri Eskişehir'de

İzmir'in Bornova ilçesindeki BMC fabrikasından 10 aydır ücret alamadıkları iddiasıyla eylem başlatan ve iki grup halinde Ankara ve İstanbul'a yürüyen işçiler, Eskişehir'e ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BMC işçileri Eskişehir'de

"Üretmek istiyoruz" sloganıyla Ankara ve İstanbul'a yürüyen işçiler, Eskişehir'de sendika ve dernek temsilcileri tarafından Dedepark önünde çiçeklerle karşılandı. İşçiler daha sonra Türk Metal-Sen Eskişehir Şubesi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Bmc işçileri adına konuşan Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, ülkenin en önemli firmalarından olan Bmc'ye ve kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Pazartesi günü itibarıyla bu eyleme karar verdiklerini aktaran Tosun, "Bizler İzmir'de kurulu 50 yıllık bir firmanın çalışanlarıyız. Ağır ticari araç, şehir içi ulaşımda kullanılan otobüs ve en önemlisi ülkenin savunmasında hizmet veren, askeri personel taşıyan Kirpi araçlarını taşıyan emekçileriz. Son 10 aydan beri maaşlarımızı alamamakta, fabrikada çeşitli eylemler yapmaktayız fakat maalesef sesimizi işverene duyuramadık. Pazartesi almış olduğumuz karar neticesinde İzmir'den ayrılarak Manisa'da geceledik. Devamında ise Uşak ve Afyon illerinde geceledik. Bugün de Eskişehir halkının misafiri olacağız" ifadelerini kullandı.

Tosun, işçiler olarak zor durumda olduklarını ve patronlarını kamuoyuna şikayet ettiklerini kaydederek, "Bizler emekçiler olarak günübirlik yaşayan, maaşını aldıktan sonraki süreçte eşinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayan dar gelirli insanlarız. 10 ay boyunca düzgün bir şekilde maaşını almayan, son 6 aydan beri de maaşını hiç almayan bir emekçinin düştüğü durum maalesef içler acısıdır. Sosyal patlama noktasına gelen bu insanlar, bu ülkede üretme anlamında, bu ülkeye katma değer katma anlamında ve Silahlı Kuvvetlere araç üretmekten başka hiçbir günahları olmayan değerleri emek dostlarıdır. Bizi bu hallere düşürerek alın terimizin karşılığını vermeyen patronumuzu kamuoyuna şikayet ediyoruz ve onları lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

"Ölmek var, dönmek yok" diyen Tosun, "6 aydan beri maaş alamayan arkadaşlarımdan bazıları eşlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Çocuklarını okula göndermez duruma gelmiş, evlerine haciz gelmiş ve evlerinde suları, elektrikleri borçtan dolayı kapatılmış durumdadır ama en önemlisi hepimizin inancı var. Biz çıktığımız bu yolda, mücadelemiz zaferle sonuçlanana kadar her en pahasına olursa olsun, 'Ölmek var, dönmek yok' diyoruz. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız" ifadelerini kullandı.

Tosun, hükümetten firmaya ve kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber