Astsubay'ın ölüm sebebi 2 yıldır bulunamıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 03:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ın Zara İlçesi'nde görev yaptığı sırada, evinde ölü olarak bulunan Astsubay Başçavuş Murat Bozdalı'nın, 2 yıldır ölüm sebebini öğrenemediklerini ileri süren ailesi perişan.
2 çocuk babası Jandarma Astsubay Bşçavuş Murat Bozdalı'nın Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde oturan babası Mehmet Bozdalı (80), "Sivas'ta ölen oğlumun cesedini otopsiye gönderdiler.

Ölüm sebebini bulamadık deyip daha sonra başka bir Adli Tıp Kurumu'na gönderdiler. Burada da incelediler ve yine bulamadık dediler. Aradan 10 ay geçmesine rağmen hala oğlumun ölüm sebebini tespit edecek raporlar gelmedi. Bunun üzerine Zara Cumhuriyet Savcılığı Adli Tıp Kurumu'ndan raporları istedi ve öylelikle raporlar geldi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporları Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'ne gönderen Zara Cumhuriyet Savcılığı'na oradan gelen cevap, kömür zehirlenmesi oldu. Aradan 2 sene geçti ve biz hala oğlumuzun ölüm sebebini tam olarak öğrenemedik. Oğlumun ölüm sebebini bilemediğim için ev bana dar geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım" diye dert yandı.

Ölmeden oğlunun ölüm sebebini öğrenmek isteyen acılı baba Bozdalı, "Oğlumun kömür zehirlenmesinden öldüğünü söylüyorlar. Madem kömürden zehirlendiyse eşi ve yeni doğan çocuğu neden zehirlenmedi? Aynı odada yatıyorlardı, bir tek benim çocuğum zehirlendi. Ceset 2 gün sonra niye şişmiş vaziyette bulundu. Evdeki koku hiç mi duyulmadı? Son çare olarak Genelkurmay Başkanı'na yazı yazdım. Ama oradan da gelen cevap, biz de sizin gibi adli tıp raporlarını bekliyoruz oldu" şeklinde konuştu.

Oğlunun mezarı başına giderek her gün ağlayan Bozdalı, "Artık dayanacak ne gücüm kaldı ne de koşturacak halim. Yetkililere sesleniyorum; ne olur oğlumun neden öldüğünü açıklayın. Bu çocuk asker. Neden ölümü belli olmuyor? Durup dururken bir adam nasıl ölür? Ceset niye 2 gün sonra bulunuyor? Biri bunun cevabını versin. Türk devletine güveniyorum, Adalet Bakanlığı'na, Genelkurmay Başkanlığı'na güveniyorum. Ben de toprak olmadan bu ortaya çıksın. Ölüm sebebini öğrenemezsem gözüm açık gidecek. Ne olur bizim feryadımıza kulak versinler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber