Görev şehidi astsubaya son görev

Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Meydan Karakolu Komutanı olarak görev yapan ve kendi otomobiliyle kaçakları takip ederken geçirdiği trafik kazasında doğum gününde görev şehidi olan 39 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Necdet Yavaş, Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görev şehidi astsubaya son görev

Meydan Karakolu Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Necdet Yavaş geçen çarşamba günü akşam saatlerinde, askeri araçla dikkat çekmemek için kendi otomobiliyle kaçakçıları takibe aldı. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybettiği öğrenilen Yavaş'ın aracı, şarampole yuvarlandı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yavaş'ın cansız bedeni dün bulundu.

Görev şehidi Yavaş'ın naaşı cenaze töreni için Balıkesir'e getirildi. Kent merkezindeki Zağnospaşa Camii'nde düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Balıkesir milletvekilleri Ak Partili Ahmet Edip Uğur ile Ali Aydınlıoğlu, CHP'li Namık Havutça, MHP'li Ahmet Duran Bulut, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda asker ve şehidin yakınları katıldı. Öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Yavaş, Savaştepe İlçesi'ne bağlı Karaçam Köyü'ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

Vali Turhan ve protokol üyeleri şehidin annesi Ayşe Yavaş, babası Mehmet Yavaş ile ilk eşi Şebnem, kızları Esra Yavaş ve Gülce Yavaş ile 4 ay önce evlendiği eşi Derya Yavaş'a başsağlığı diledi. Acılı baba Mehmet Yavaş, "Oğlum görevdeyken trafik kazası geçirmiş. Vatan sağolsun diyorum" dedi.

20 Şubat 1974 tarihinde dünyaya gelen ve doğum gününde şehit olan Yavaş'ın üç kardeşinden Fatih Yavaş'ın da astsubay olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber