Yerköy emniyetten hız sınırını aşan sürücülere radarlı önlem

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından haftanın belirli günlerinde uygulanan şehir içi radar uygulaması hız kontrolü yapılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerköy emniyetten hız sınırını aşan sürücülere radarlı önlem

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından haftanın belirli günlerinde uygulanan şehir içi radar uygulaması hız kontrolü yapılıyor. Kurallara uymayan sürücülere caza yazılıyor.

Yerköy İlçe Merkezinden, sürücülerin 50 km olan hız limitine uymaları amacı ile radar uygulaması başlatıldı. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, şehir içi radar uygulamasında 50 kilometre üzeri 65 kilometre hız ihlali yapan sürücülere 166 TL para cezası yazarken, 65 ve üzeri hız yapan araçlara ise 343 TL para cezası yazıyor.

Yerköy ilçe merkezinde ana caddeler üzerinde radar uygulaması yaptıklarını ifade eden Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Yetkilileri, 50 kilometre hız sınırına aşan sürücülere gerekli cezai işlemi uyguladıklarını belirtti. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Emniyet Yetkilileri, "Yapılan uygulama sonucu hız ihlali yapan araç sürücüsüne hız limitini aştıklarından dolayı Karayolları trafik kanunun 51-2A ve 51-2B maddelerinden ceza-i işlem uygulanıyor. Radar uygulamasının yanı sıra okul servislerini denetimlerini de aralıksız devam etmekteyiz. Servis araçlarının uyması gereken kurallar dışında araç içerisinde öğrencilerin için gerekli donanıma sahip olmayan araçlara gerekli işlemler yapılmaktadır" dedi.

Yerköy Şehir Merkezinde sürücülerin daha yavaş araç kullanmalarını gerektiğini kaydeden Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Yetkilileri, amaçlarının kimseye ceza yazmak olmadığını, sürücülerin şehir içerisinde seyrederken daha yavaş ve dikkatli trafik kurallarına uygun araç kullanmaya teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber