AK Parti Milletvekili Akyürek çadır kentte

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek, Akçakale Süleyman şah konaklama tesislerine gelerek, kamp hakkında yöneticilerden bilgi aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti Milletvekili Akyürek çadır kentte

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek ve beraberindeki heyet, Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı ülkeleri terk ederek Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan Suriyeli kanaat önderleri, aşiret reisleri ve şeyhlerle bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti Şanlıurfa il başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve beraberindeki heyeti Süleyman Şah konaklama tesis müdürü Halil Tekyıldız, müdür yardımcıları Mehmet Asutay ve Bekir Engül tarafından karşılandı.

Akyürek ve beraberindeki heyete AFAD Şanlıurfa il müdürü Mahmut Sönmez tarafından Süleyman Şah kampında yapılan çalışmalarla ilgili brifing verildi. Brifing sonrası heyet Suriyeli kanaat önderleri, aşiret reisleri ve şeyhlerin istek ve görüşlerini dinledi. Suriyeli kanat önderinden Abdurrazak Kadi, gelen heyete, "Bizim sizde 3 hakkımız var. 1-Komşuluk hakkı, 2-Müslüman kardeşlik hakkı, 3-Akrabalık ve dünürlük hakkımız var. Bize gösterdiğiniz bu güzel misafirperverlikten dolayı başta başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Türkiye halkına teşekkür ederiz" dedi.

Milletvekili Akyürek ise, "Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan Suriyeli kanaat önderleri ve çadır kentin yetkili kişileri ile görüştük ihtiyaçları talepleri neyse bu konuda bilgileri aldık. Allah bir daha bu tür savaşları göstermesin. İnşallah bir gün bu savaşta biter bu insanlarımızda memleketlerine dönerler" dedi.

Süleyman Şah kamp müdürdü Halil Tekyıldız ise yaptığı açıklamada, "Sayın Milletvekilimiz ve beraberindeki heyet, çadır kentle yakından sorunlarıyla ilgilenip mevcut durumu ile ilgili bilgi aldılar. Çadır kent yönetimi olarak ziyaretten dolayı sayın vekilimiz ve il başkanımıza ve beraberindekilere teşekkür ederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber