İşadamı Şahin: Edirne moda merkezi olacak

İspanyol giyim devi Zara ile stratejik ortaklık yaparak büyük bir atılım yapan Şahinler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "Edirne'de açtıımız fabrikada 2 bin 800 kişilik istihdama ulaştık. Kent, kısa sürede Türkiye ve Balkanlar'ın moda merkezi olacak" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşadamı Şahin: Edirne moda merkezi olacak

Şahinler Holding'e ait Edirne'deki Modavizyon Fabrikası'nın satış mağazası dün, AK Parti Edirne Milletvekili olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Edirne'deki fabrikada 2 bin 800 kişilik istihdama ulaştıklarını belirterek, "Kent, kısa sürede Türkiye ve Balkanlar'ın moda merkezi olacak" dedi. Buna göre kentin kendi pozisyonunu almaya başladığını anlatan Şahin, işçi sayısını 5 bine çıkarmayı ve tek çatı altında büyük bir fabrika açmak için yer arayışlarına girdiklerini ifade etti.

Çorlu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaya kısa vadede 500 kişiyi daha istihdam etmek istediklerini belirten Kemal Şahin, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıllarda müşterilerimiz en az 5 bin kişi çalışacak kapasite arttırmamızı istiyor. Yatırımları yapmak zorundayız, yerler arıyoruz. Edirne gelecekte moda havzası olacak. Bizim ana müşterimiz Zara firması, dünyada trendi belirleyen ve dünyanın dört bir ucuna modayı götüren, insanlar ve gençlerin giyeceği kıyafetleri yapan, özellikle kadınlar kendisini genç hissetmesini sağlayan modalar yapan, o yönüyle dünyada başarılı bir firma. Biz de onlarla büyüyoruz, Şahinler Holding dünyaya 50 milyon parça pazarlıyor. Buradaki ürünlerin önemi dünyada moda yaratan en büyük en hızlı büyüyen moda ya yön veren moda süper yıldızı oluyor. Tabi bununla beraber değişik trendlerde gelişiyor. Bununla beraber katkı sağlayan Edirneli yaklaşık 2 bin kadın burada çalışıyor."

Türkiye'nin Avrupa'ya yakın olması Türk insanın çok sıcak ve esnek olması yaratıcılığı da beraberinde getirdiğini ifade eden Şahin, "Edirne gerçekten moda merkezi. Belki de Balkanlar'ın moda merkezi. Balkanlara dünyaya açılan moda merkezi olma yolunda çekirdeğini atmış oluyoruz. Tesislerimizde bir haftada 5 TIR, 10 TIR çıkartabiliyoruz. İşte 2 bin 800 kişiyle 5 milyona yakın parça yapıyoruz. Bunu bir ayda yapacak, teslim edecek yer yok. Onun için büyüyoruz. Edirneliler de bizi seviyor hamarat, becerikli, eğitim alt yapısı var" diye konuştu.

'TÜRK PARASININ DEĞER KAYBETMESİ LAZIM'

İhracatın, Türk parasının değer kaybetmesiyle ya da kurlar savaşında galip çıkmasıyla arttığını ifade eden Kemal Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık Japonya bile bu silahı çekiyor 'Ben paramı değersizleştireceğim' diyor. İngiltere piyasaya para sürüyor, parayı ucuzlatıyor. Bu sayede ihracat gücünü arttırıyor. Yani dünya pazarında pay kapmanın en iyi yolu iki yolu var. Birincisi teknoloji üreteceksiniz. Teknolojiyi de her ülke bulamaz kolay değil, uzun soluklu iş. Almanlar 100 yılda teknolojiyi koymuşlar onların parası değerlense bile dünyada insanlar o mallarını almak zorunda, o kaliteyi yapamıyorlar. Almanya'nın yaptığı teknolojiyi yapan 2-3 ülke çıkıyor ama tekstil gibi ürünler, otomotiv gibi ürünler veya elektronik gibi ürünleri dünyada yüzlerce ülke yapıyor. Dolayısıyla bunlarla rekabet içerisindesiniz. Rekabetin en iyi yolu işçilerin maaşlarını düşüremezsiniz, arttırmanız lazım. O halde kurlarınız kendi para biriminiz makul seviyede kalması lazım ki, başka para birimleri değerinde pahalanmayasınız. Onun için bence doğru Türkiye'nin ihracatın artmasının en önemli faktör Türk Lirası'nın değerlenmemesi lazım hatta, göreceli olarak değer kaybetmesi lazım ki ihracatımız artsın istihdam artsın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber