Balıkesir'de dahi çocuklar aranıyor

Üstün yetenekli çocukların eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezi"nin yeni dönem başvuruları 15 Mart tarihinde sona eriyor."

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de dahi çocuklar aranıyor

Üstün yetenekli çocukların eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezi"nin yeni dönem başvuruları 15 Mart tarihinde sona eriyor.

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi, bu yıl dördüncü sınıf öğrencilerine eğitim verecek. 15 Mart tarihinde bitecek başvuruların ardından öğrenciler 2 aşamalı sınavdan sonra okula kabul edilecekler. Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Muzaffer Çakır, okulda geleceğin bilim adamları, sanatçıları ve devlet adamlarının yetiştiğine dikkat çekerek eğitimin önemine değindi. Çakır, 142 öğrencinin okullarında eğitim gördüğünü kaydederek, "Şu anda 142 öğrencimiz var. Bu 142 öğrencimizin 47 tanesi ilçelerden diğerleri de il merkezinden geliyor. Biz her yıl ilkokul üçüncü sınıftan öğrenci seçiyorduk. Ancak bakanlık, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4. sınıftan öğrenci almaya başlayacak. İlkokul 4. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenlerine başvuracaklar, okul müdürlükleri de sınav için bize başvuracaklar. Sınavın süresi uzatılmayacak. 15 Mart tarihinde başvurular bitecek" dedi.

Bilim ve Sanat Merkezi'ne öğrenci alımı için okullara form gönderdiklerini ifade eden Müdür Muzaffer Çakır,

okulları bünyesinde sınav olmadığını ve amaçlarının çocukları ilgi alanları konusunda geliştirmek olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber