Kula'da karma öğrenci yurdunun açılışı yapıldı

Kula'nın ilçesinde 130 kişi kapasiteli karma öğrenci yurdu açılışı gerçekleştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kula'da karma öğrenci yurdunun açılışı yapıldı

Açılışa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Selim Aşkın ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Aşkın, "Bizler ilçemizi eğitim, yuvası, eğitim üssü, eğitim ocağı haline getirmek için çok mesafa kattettik. İlçemizin Kula Anaokulu, ilköğretim okulları, Meslek Liseleri, Anadolu Liseleri, Meslek Yüksek Okulu ve Özel Eğitim Kurumları ile dışarıdan bakıldığında bir eğitim üssü haline geldiği ortadır" dedi.

Hacı Ömer Özboyacı Öğrenci Yurdu inşaatının İl Özel idaresi tarafından 4 bin 60 metrekare alan üzerine kurulduğunu ifade eden Başkan Aşkın, Anadolu Öğretmen Lisesi ile birlikte yapılan pansiyon ile birlikte ilçede öğrencilerin barınmasına yönelik olarak bir sıkıntı kalmayacağını dile getirdi. Buna bağlı olarak restorasyon çalışmaları duran Zafer Okulu restorasyon çalışmaları için de vekillerden destek beklediğini kaydeden Selim Aşkın Aşkın, ilçede Ticaret Meslek Lisesi'nin eğitim hayatına devam ettiğini, ancak kendilerine ait binalarının olmadığını, okul inşaatı için belediye tarafından arsa tahsisinin yapıldığını, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek beklediklerini ifade etti. Öğrenci yurdunun Kula'ya hayırlı olmasını dileyen Aşkın, destekleyenlere de teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise, Kula'da ciddi eğitim atakları yaşandığını, yeni açılan okullar ile birlikte barınma ihtiyacının ortaya çıktığını, bu ihtiyacı gidermek için 130 kişilik bir öğrenci yurdu inşaatına başladıklarını söyledi. Şuan itibariyle öğrenci yurdunda 97 kişinin kaldığını belirten Altınsoy, Atatürk İlköğretim Okulu için yeni bir bina çalışmalarının başladığını, Kula Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kendi binasına geçmesi için gerekli olan tüm çalışmaların tamamlandığını kaydetti. Ayrıca, Bekir-Sacide-Filiz Keleşoğlu Kız Teknik Meslek lisesi içinde ihale çalışmalarının sürdüğü müjdesini verdi.

Yunus Emre'nin "ilim ilim bilmektir ilim kendini bilmektir sen kendini bilmez isen acep bu ne okumaktır" dizeleriyle başladığı konuşmasında, bir ülkenin geleceğinin eğitim olduğunu belirterek Milletvekili Yurttaş da, yeni açılan yurdun Kula'ya ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Milletvekili Aydemir ise, AK Parti olarak gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini, Türkiye'nin dünyada lider ülke konumuna gelmesi için eğitim alanında ciddi yatırımlara imza attıklarını söyledi. Devlet-millet iş birliği ile Türkiye'nin dört bir tarafından eğitim ataklarına devam ettiklerini ifade eden Aydemir, eğitime destek olan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Milletvekili Tanrıverdi de, eğitimde iddal olduklarını, Kula'da 2002 yılında bu yana birçok okul inşaatına imza attıklarını, okul inşaatlarının yanında öğrencilerin barınma ihtiyacını da gidermek için projelerin devam ettiğini söyledi. Tanrıverdi, şöyle konuştu: " Başlatmış olduğumuz eğitim hamleleri ile birlikte öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, yaptığımız girişimler ile birlikte Endüstri Meslek Lisesi bahçemizde dışarıdan gelen ortaöğretim öğrencilerimizi barınma ihtiyaçlarını gidermek için toplam 4 bin 60 metrekare inşaat alanına sahip karma öğrenci yurdu inşaatını tamamladık. Milli Eğitim Bakanlığımız Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığı tarafından Kula'da yapılmış olan pansiyon binası, Manisa Valiliğimizin teklif yazıları üzerine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce okulumuz Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne bağlanarak 2012 yılında hizmete Açılmıştır. Pansiyonumuzda dinlenme salonu tuvaletler, revir, kat ofisi idari bölüm, beletmen öğretmen odaları ve engelli Pansiyonumuzun birinci katında 24 adet etüt sınıfları iki adet kütüphane internet salonu ve dört adet ütü odası bulunmaktadır. Pansiyonumuzda şuan da toplam 97 öğrenci kalmaktadır. Öğrenciler ilçemizin ortaöğretim kurumlarının tamamında eğitim almaktadır" dedi. Kula Celal Bayar Meslek Yüksekokulu öğrencileri için de Kredi Yurtlar Kurumu ile görüşmelerde son aşamaya gelindiğini ifade eden Tanrıverdi, Kula'da başlatılan eğitim seferberliğinin her aşamasında bizleri yalnız bırakmayan tüm Kulalılar'a teşekkür eder, yeni yurdumuzun hayırlı olmasını dilerim."

Manisa Valisi Daşöz ise, başlatılan eğitim ataklarına gönülden destek verdiklerini söyledi, yurdun hayırlı olmasını diledi.

Açılışın ardıdan protokol, öğrenci yurdunda verilen yemeğe katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber