40 dakika kalbi durdu ama...

Bayraklı'da bir buçuk yıl önce uykusunda ritim bozukluğu nedeniyle 40 dakika boyunca kalbi duran ve hayata döndürüldüğünde beynine oksijen gitmediği için bitkisel hayata giren 18 yaşındaki Burak Kıraç, Ankara'da 7 ay süren tedavisinin ardından evine geri döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
40 dakika kalbi durdu ama...

Babası öldükten sonra annesiyle hayata tutunan lise son sınıf öğrencisi Burak Kıraç'ın kalbinde doğuştan ritim bozukluğu hastalığı vardı. Hayatını çok etkilemeyen bu hastalıkla yaşayan Burak uykusunda kalp krizi geçirdi. 40 dakika boyunca kalbi duran Burak kaldırıldığı hastanede hayata geri döndürüldü. 32 gün yoğun bakımda kalan Burak'ın kalbinin durduğu zaman içerisinde beynine oksijen gitmediği için bitkisel hayata girdi. Oğlunun yanı başından bir an olsun ayrılmayan anne Özlem Kıraç'ın hayatla mücadelesi de oğlunun hastalığıyla başlamış oldu. Liseli Burak'ın durumunu gazete ve televizyonlarda çıkan haber üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi, Kıraç ailesine yardım elini uzattı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da Kıraç ailesini ziyaret etti. Burak'ın tedavisi ve ihtiyaçları için Sağlık Müdürlüğüne talimat vererek destekte bulundu.

ALGILARI VE HAREKETLERİ ARTTI

Burak 7 ay önce tedavi amaçlı Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri ambulansı ile gittiği Ankara'da özel bir fizik tedavi merkezinden önceki gün yine aynı ambulansla geri döndü. Burak'ın ilk günden bu yana gelişme kaydettiğini ancak zamana ve dinlenmeye ihtiyaçları olduklarını kaydeden anne Özlem Kıraç, “Uzun soluklu bir tedavi sürecine girdik. Algıları ve hareketleri çoğaldı. İstediğimiz düzeye gelmesi için uzun senelere ihtiyacımız var. Sağlık Müdürlüğü ambulansı ile Ankara'ya gittik ve geldik. Bayraklı Belediyesi'nden ve Başkan Hasan Karabağ'dan Allah razı olsun. Yaşadığımız bu süreçte bize yardımı dokunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Burak'ın tedavi sürecinde gelişme göstermesine sevinen Başkan Hasan Karabağ Kıraç ailesinin yanlarında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber