Şebeke elebaşı polis, meslektaşlarını da dolandırmış

ANTALYA'da vakıf adı altında 'emekli etme ve ev sahibi yapma' vaadiyle vatandaştan para toplayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 4 şebeke üyesi yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şebeke elebaşı polis, meslektaşlarını da dolandırmış

Şebekenin elebaşı olduğu iddia edilep polis memurunun, ev sahibi yapma vaadiyle çok sayıda kişiden 30 ile 60 bin lira arasında para topladığı, dolandırılan kişiler arasında polislerin de olduğu belirlendi.

'Eczacıbaşı Vakfı' adı altında, bir süre sonra aylık 2 bin lira maaş ile emekli edecekleri vaadinde bulunan şebekenin, kendilerine inanan vatandaşlardan kişi başı 7 bin lira aldıkları belirtildi. Para veren vatandaşlar, vaatler yerine gelmeyince polise şikayetçi oldu. İhbarlar üzerine polis, dün sabah şebeke üyelerinin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İ.T. ve eşi C.T. ile şebekenin diğer elemanları S.D. ve S.G. gözaltına alındı.

EV VE EMEKLİLİK YALANI

Şebekenin, vakfa 7 bin lira yatıranları, bir süre sonra aylık 2 bin lira maaşla emekli etme yalanıyla dolandırdığı ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin ayrıca, vakıf olarak yaşlıların bakımını yaptıkları, öldüklerinde miraslarının vakfa kaldığını söyleyerek çok sayıda kişiden 30 bin ile 60 bin lira arasında para alıp, ölüm halinde ev alma vaadinde bulundukları belirlendi.

MAĞDURLAR ARASINDA POLİSLER DE VAR

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, bu güne kadar 14 mağdurun şikayetçi olduğunu, şebekenin dolandırdığı kişiler arasında kamu görevlileriyle polis memurlarının da bulunduğunu belirtti. Banka hesaplarındaki 700 bin liraya el konulan 4 şebeke üyesi, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber