Dolandırıcılar 12 bin 300 TL ile kayıplara karıştı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, sattıkları saat ve çakmakların altın olduğunu söyleyen şahıslar, vatandaşlardan 12 bin 300 TL dolandırarak kayıplara karıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolandırıcılar 12 bin 300 TL ile kayıplara karıştı

Edinilen bilgiye göre, Kahta'da sahte altın saat ve çakmak satan iki şahıs, dolandırdıkları iki vatandaştan toplam 12 bin 300 TL para alarak kayıplara karıştı. Dolandırıcılar, Mustafa Kemal Caddesi üzerinde karşılaştıkları Mehmet Nuri Y. adlı vatandaşa, altın olduğunu söyledikleri 6 adet saati satarak 10 bin TL aldı. Daha sonra saatleri iyice inceleyen Mehmet Nuri Y., saatlerin sahte olduğunu anlayarak polise başvurdu.

İkinci olay ise, Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü yakınlarında yaşandı. Yolda yürüyen bir vatandaşı gözüne kestiren dolandırıcılar, yanına gidip altın olduğunu söyledikleri bir çakmak sattı. Çakmağı 2 bin 300 TL'ye alan Mehmet Sait D. adlı vatandaş, kuyumcuya giderek satmak istedi. Kuyumcu ise çakmağın altın olmadığını ifade ederek, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, vatandaşı alarak emniyete götürdü.

Dolandırıcıların, Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye geldiklerini ve ellerindeki altınları ihtiyaçları olduğu için satmak zorunda kaldıklarını söyleyerek vatandaşları dolandırdıkları öğrenilirken, şahısların yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber