Çaldıkları 'hard diskleri' toprağa gömmüşler

Konya'da bir inşaat mühendisliği bürosundan 3 dizüstü bilgisayar ve 2 harici veri depolama cihazı (Hard Disk) çalan Doğan Şafak G.ve Naci C., polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaldıkları 'hard diskleri' toprağa gömmüşler

Konya'da bir inşaat mühendisliği bürosundan 3 dizüstü bilgisayar ve 2 harici veri depolama cihazı (Hard Disk) çalan Doğan Şafak G. ve Naci C., polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin satamadıkları veri depolama cihazlarını ise daha sonra satmak için toprağa gömdükleri ortaya çıktı. Hırsızlık anı ise işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Olay, geçen salı günü merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Misakı Milli Sokak'a bulunan bir inşaat mühendisliği bürosunda meydana geldi. Poliste hırsızlıktan kaydı bulunan 26 yaşındaki Doğan Şafak G. ile 23 yaşındaki Naci C., ofisin kapısının önüne gelip, önce parmak izi bırakmamak için hijyen eldiveni giydi. Daha sonra Doğan Şafak G., ofisin kapısını omzuyla kırıp açtı. İki şüpheli daha sonra binanın önüne çıkıp bir süre sigara içti. Yaklaşık 10 dakika sonra içeri giren iki kişi, çekmeceler ve dolaplarda arama yaptı. Güvenlik kamerasını fark eden Naci C., kameranın kablosunu kesti.

iki kişi, 3 diz üstü bilgisayar ve 2 harici veri depolama cihazını (Hard Disk) alıp uzaklaştı. KAMERA KAYDINDAN YAKALANDILAR

Sabah işyerine gelen çalışanlar durumu fark edince polise haber verdi. Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan Doğan Şafak G. ve Naci C.'yi dün gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılan sorgulamasında dizüstü bilgisayarları 35 yaşındaki D.E.'ye sattığı saptandı. Bunun üzerine 'çalıntı malı satın almak' suçunda D.E. de gözaltına aldı. Şüphelilerin satamadıkları veri depolama cihazlarını ise daha sonra satmak için boş bir arazide toprağa gömdükleri ortaya çıktı. Polis, toprağa gömülü veri depolama cihazlarını da bulup çıkarttı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber