Muğla'da yakalanan DHKP/C'li kadın Ordu'da aranmış

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yakalanan DHKP-C'li 49 yaşındaki Kadife Yılmaz'ın hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu, nüfusa kayıtlı olduğu Ordu'da da bir süredir arandığını söyledi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muğla'da yakalanan DHKP/C'li kadın Ordu'da aranmış

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yakalanan DHKP-C'li 49 yaşındaki Kadife Yılmaz'ın hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu, nüfusa kayıtlı olduğu Ordu'da da bir süredir arandığını söyledi.

Vali Orhan Düzgün, Fethiye Ortaca'da dün yakalanan ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan DHKP-C'li Kadife Yılmaz'ın Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar sonucu yakalandığıni söyledi. Vali Düzgün, soruşturmanın Muğla ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğüne dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Kadife Yılmaz'ın daha önceki kesinleşmiş cezası vardı. İstanbul'daki bazı olaylara katılması nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası bilgisi bizde var. Nüfus kaydı Ordu olması nedeniyle Ordu Emniyet Müdürlüğü tüm il geneline bu kişinin ismini duyurmuştu. Ordu Emniyeti'ne yapılan ihbar sonucu Fethiye'de çalıştığı belirlendi ve bulunduğu yer tespit edildi. Bulunduğu yerde aramalarda ne gibi suç unsuruna rastlandı ya da rastlanmadı bundan bizim bilgimiz yok. Soruşturma Fethiye'de yürütülüyor. İstanbul'da yasa dışı bazı eylemlere katıldığı için aldığı ceza nedeniyle tutuklandı, bizdeki bilgi bu yönde."

KÖYÜNE 10 YILDIR GELMEMİŞ

Ordu'nun Fatsa İlçesi Ilıca Beldesi Uzundere Köyü'nden olan Kadife Yılmaz'ın yaklaşık 30 yıl önce evlendikten sonra eşi Şerif Yılmaz ile birlikte İstanbul'a yerleştiği, örgüte katıldığı için köydeki kayınpederi Hasan Yılmaz ile aralarının açıldığı ve bu nedenle 10 yıldır köye gelmediği ifade edildi.

EMNİYET VE JANDARMA UYARDI

Uzundere Köyü Muhtarı Fahri Özçelik, Kadife Yılmaz'ın oturduğu yerle ilgili jandarma ve emniyet ekipleri tarafından köye gidilerek kendilerine sürekli sorulduğunu, Ordu'nun Gürgentepe nüfusuna kayıtlı DHKP/C'li Ecevit Şanlı'nın ABD'nın Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayı gerçekleştirdikten sonra da eylem yapabileceği uyarılar aldıklarını belirtti. Muhtar Fahri Özçelik, şöyle konuştu:

"Kadife Yılmaz eşiyle birlikte yaklaşık 10 yıldır köye gelmiyor. Örgüte katıldığını öğrenince buradaki kayınpederiyle arası açıldı daha gelmedi. Eşi İstanbul'da kuaförlük yapıyor bildiğimiz kadarıyla. Ankara'da yapılan saldırıdan sonra Jandarma ve polis köye geldi Kadife Yılmaz'la ilgili bir gelişme olup olmadığını sordular. Hakkında hapis cezası olduğu için aranıyormuş. En son polisler bir hafta önce geldi. Ellerinde fotoğrafı vardı, bize ilik kanseri olduğunu söylediler. Eylem hazırlığında falan bize söylüyorlardı. Daha sonra Muğla'da yakalandığı'nı duyduk."

Kadife Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne yakınları tarafından yapılan elektronik posta yoluyla yapılan ihbar sonucu Muğla Fethiye'de yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber