Ekinözü'nde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açıldı

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçeinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' kapsamında, yüzde 50 oranında traktör hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilere yönelik, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekinözü'nde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açıldı

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçeinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' kapsamında, yüzde 50 oranında traktör hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilere yönelik, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açtı.

Tıbbi ve Aromatik Bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin başvuru koşullarını karşıladığı takdirde yüzde 50 oranında traktör hibe desteğinden yararlanabileceği bildirildi.

Hibe desteğinden faydalanabilmek amacıyla tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda 60 saatlik kurs almış olmaları başvuru koşullarından biri olarak belirtildi. Çiftçilerden gelen yoğun istek üzerine Ekinözü'nde 2 adet kurs açıldı.

Ekinözü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerinden Ziraat Mühendisi Hasan Taşcı ve Ziraat Mühendisi Hacer Mendi tarafından sürdürülen kurs, 3 hafta boyunca devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber