Özhaseki, Türkiye'nin en güvenilir belediye başkanı

Andy Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından, Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerin hizmetlerine yönelik olarak yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özhaseki, Türkiye'nin en güvenilir belediye başkanı

Andy Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından, Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerin hizmetlerine yönelik olarak yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve çok sayıda AK Partili katıldı. Araştırma sonuçlarına göre Özhaseki, Türkiye'nin en güvenilir belediye başkanı olarak ortaya çıktı. Kayserililerin yüzde 70'i, 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde Özhaseki'yi belediye başkanı olarak görmek istediklerini ifade etti.

Anket kapsamında 2 bin 611 denekle görüşüldüğünü kaydeden Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi yetkilisi Faruk Acar, sonuçlara göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, denekler tarafından tanınırlığı yüzde 92,8 olarak ölçüldüğünü söyledi. Buna göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten sonra Mehmet Özhaseki'nin, kendi şehrinde en çok tanınan belediye başkanı olarak ortaya çıktığını ifade eden Acar, "Bu sonuçlara göre Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde en çok tanınan ikinci belediye başkanıdır" dedi.

Acar, araştırmalara göre Özhaseki'nin Türkiye genelinde, yüzde 81,5 ile en güvenilir belediye başkanı olduğunun ortaya çıktığını, ancak yüzde 10 civarında oy kaybı görüldüğünü dile getirdi. Acar, yine araştırma sonuçlarına göre, Özhaseki'nin, yüzde 65,9 ile Türkiye genelinde halka en çok dokunan belediye başkanı olarak ortaya çıktığına dikkat çekti.

Acar, belediye hizmetleri ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarını şu şekilde değerlendirdi:

"Belediye hizmetlerinden memnun olanların yüzdesi yüzde 68,9 ve Kayseri Türkiye'de birinci bu açıdan. Kayseri'yi, Konya takip ediyor. Bu Özhaseki'nin Kayseri'de markalaştığını ve halkın Belediye ile alakalı olumsuz bir yorum yapmadığını gösteriyor. AK Parti'nin seçmenlerinden yüzde 90,2'si, diğer şehirlerde görülmek biçimde CHP'li seçmenin yüzde 54,4'ü, MHP'nin yüzde 40,8'i de Belediye'nin çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade etmiştir. Mehmet Özhaseki'nin en beğenilen özelliği ise çalışkanlığı olarak ölçülmüştür. En beğenilmeyen özelliği ise halktan uzak biçiminde ortaya çıkmıştır. Beğenmediğim özelliği yok diyenlerin yüzdesi ise yüzde 60,2'dir ki bu yüksek bir değer. Beğendiğim hizmeti yok diyenlerin oranı ise yüzde 9,8. En beğenilen hizmet, yüzde 27,9 ile otoparklar olarak ortaya çıktı. Yine sonuçlara göre Kayseri'nin çözülmesi gereken en önemli üç sorunu yol-kaldırım, trafik ve ulaşım olarak ortaya çıktı. Sorun yok diyenlerin oranı ise, yüzde 13,5."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, anket sonuçlarının ardından yaptığı konuşmada, "Bütün samimiyetimle söylüyorum 2-3 noktanın altını çizmek lazım, birincisi; yaptığınız işi seveceksiniz, sevmeden olmaz. Ne işle uğraşıyorsanız başarılı olmak için yaptığınız işi seveceksiniz. Her işe aşkla, tutkuyla bağlı olacaksınız ki gelen zorluklara biraz gönül koymadan, sıkılmadan devam edebilesiniz. Hiçbir iş zorla olmuyor ki bu işin altında hizmet var. İkincisi de fedakarlık, arkadaşlar özeliniz olmayacak. Nefsinizi bu işe karıştırmayacaksınız. Yakınlarınız, eşiniz dostunuz arsa işi, belediye işi, kat, daire işi asla yapmayacak. Siz zaten yapmayacaksınız. Kardeşleriniz, eşiniz, dostunuz yapmayacak, meclis üyeniz yapmayacak, partiniz yapmayacak. Siyaseti yaparken bunun bir külfet olduğunu bilerek yapacaksınız. Siyaset kimseye nimet getirmeyecek. Siyaset, hizmet etme yeridir. İşe böyle bakarsanız başarı da devamında gelir. 19 senedir ayıptır söylemesi 8 saat düzgün bir uyku uyumamışımdır. Olsun, zaten mezarda çok yatacağız. Orada adamı yatıracaklar kaç sene yatıracaklar Allah bilir. O yüzden çalışacaksınız, gayret edeceksiniz ve nefsinizde fedakarlık edeceksiniz" şeklinde konuştu.

Her yaptıkları projede heyecanlandıklarını belirten Özhaseki, "19 sene geçtiği halde projelerin bizi heyecanlandırmadığı bir an yok. Bu yaz yine açılışlar var. Gençler tarafından ankete baktığımda hafif bir esneme görüyorum. Şükür Allah'a gençler tarafından yüzde 60'ın üzerinde bir destek var ama mesela bu sene Anadolu Harikalar Diyarı açılacak Gençlerin uğrak diyarı olacak. Orada yapılacak olan etkinlikler gençlerin beklediği iş. Neden bu zamanda kaldı? Çünkü şehrin altyapısı yapılmadan orası yapılmazdı da onun için bu zamana kaldı. Şimdi sıra oraya geldi. Kültürle, sanatla, estetikle ve aklımıza gelebilecek eğlence türleriyle hepsiyle dolu dolu vakit geçirebileceğimiz bir dönem başlıyor. Her dönemimizde böyle bir gayret içerisindeyiz. Şükürler olsun Allah'a sizlere de teşekkür ediyorum. Çünkü gönlümüz, yüreğimiz hep bir.

Doğru biraz rehavetimiz olabilir reklamımızı yapmak noktasında bir sıkıntımız olabilir. Başka yerlerde kulak gazetesiyle duyuyorlar çünkü orada belki hizmet az ancak fısıltı ile duyuyorlar. Bizde de herkese görerek olayı duyuyor. Şükürler olsun yaptığımız iş ortada" ifadelerini kullandı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber