Şanlıurfa Vali Güvenç türkü eşliğinde parke döşedi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, merkeze bağlı Akziyaret Köyü'nde bordür kilit taşı döşeme çalışmalarına katıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2013 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa Vali Güvenç türkü eşliğinde parke döşedi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, merkeze bağlı Akziyaret Köyü'nde bordür kilit taşı döşeme çalışmalarına katıldı. Tarım Bakanı Müsteşarı Ferhat Şelli, Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun ile kamu kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette, köylüler protokol heyetini alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Köylülerle bir süre sohbet eden Vali Güvenç ile Müsteşar Şelli, ellerine eldiven geçirip köy meydanına bordür taşı döşedi. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı Akziyaret Köyü'nde köylüler protokol heyetine Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyleyerek teşekkür etti. Köyde incelemede bulunan Vali Güvenç cep telefonuyla görüştüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e söz verdikleri köye bordür taşı döşendiğini ancak üretim makinesi olmadığı için gerekli olan malzemenin başka illerden getirdiklerini ve bu nedenle işlerin aksadığını söyledi. Telefonla yapılan görüşme üzerine Bakan Çelik, hoparlörü açılan telefondan köylülere seslendi. Bakan Çelik, şunları söyledi: "Sayın valim, köyde parke taşı döşendiğini söyledi. Ben de buradan Akziyaret'e selam ediyorum. Biz köylerimizin meydanlarının, altyapılarının yenileneceğini söylemiştik. Akziyaret'e parke döşemesine de başladık. Parke taşlı köy sayımızı artıracağız. Şimdi de valimiz bordür taşı makinesi istedi. Onu da getireceğiz. İnşallah getirdiğimizde yoğun bir şekilde köylerimizin yaşanabilir olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, hayırlı olmasını diliyorum. Biz takım olarak çalışıyoruz. Bu hizmetler artarak devam edecektir."dedi. Bu sırada cep telefonunun eline alan küçük bir kız çocuğu ise Bakan Çelik'e 'Sayın bakanımız bizi çamurlu yoldan kurtardığınız için sizlere teşekkür ediyoruz' dedi.

VALİ GÜVENÇ 'AMACIMIZ BİZİ UTANDIRAN ÇAMURDAN KURTARMAKTIR'

"Bizim iddiamız şehrin her tarafının yaşanabilir hale getirilmesidir" diyen Vali Güvenç: 'Amacımız bizi utandıran çamurdan, çaylaktan, yolsuz köylerden şehrimizi kurtarmaktır. Bunun için İl Özel İdaresi, merkezi hükümet imkanları ve yerel idarelerin işbirliğiyle elimizden geleni yapıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız da bu anlamda toplulaştırma çalışmaları kapsamında toplam 1200 köyde köy işlerini yapıyor. Kanalizasyonlarını yapıyor. İnsanın yaşayabileceği meskenleri, mekanları, köyleri oluşturmaya çalışıyoruz. Şu yaptığımız çalışma Şanlıurfa'da bir ilktirö dedi.

Kilit Parke projesinin gelişimine değinen Vali Güvenç: 'Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in delaletiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüştük. Bakanımızın ricasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi bize piyasa değeri 1,5 milyon TL. olan bir parke üretim makinesi hibe etti. Bunun üzerine biz de beton santralinin diğer aksamlarını kurarak günlük üretim kapasitesi 1000 metre kare olan yaklaşık 3 milyon TL değerindeki bir tesisi hizmete açtıkö diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber