Bahçe sahibinin başı define avcılarıyla dertte

Iğdır'ın Melekli beldesinde, bir dönem Iğdır Beyi'nin yaşadığı alan olarak bilinen bölgede şu an meyve bahçesi olan Hacı Yakup Akpolat'ın başı define avcıları ile dertte.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçe sahibinin başı define avcılarıyla dertte

Melekli beldesinde Ağrı Dağı eteklerindeki Oğuz Han'ın altı oğlundan biri olan Cengiz Alp'in en büyük oğlu olan Iğdır Bey'in yaşadığı yerleşim alanının şu anki sahibi Hacı Yakup Akpolat'ı, define avcıları adeta isyan ettirdi. Her yıl arazisinde metrelerce derinlikte çukurların defineciler tarafından kazıldığını anlatan Hacı Yakup Akpolat, kazılan geniş çukurları para karşılığı doldurmaktan bıktığını, fakat tarım düşmanı kişilerin kazmaktan bıkmadığını söyledi. Akpolat, "Bahçemin üzerindeki alan, bir dönem Oğuz Han'ın altı oğlundan biri olan Cengiz Alp'in en büyük oğlu olan Iğdır Bey'in yaşadığı yerleşim alanı olarak biliniyor. Iğdır'a ismini veren Iğdır Bey'in yerleşim yeri olan buralar, zamanla toprağın altında kaldı. Yıllardır burası hakkında dedikodular dolaşıyor. Iğdır Bey'in altın kılıcı ve altın yılanı ile tarihi değeri büyük olan kitabın burada saklı olduğu söylemleri süregele devam etmektedir. Her yıl arazimin farklı yerini geceleri metrelerce kazıyorlar. Ben belediyeden kepçe kiralayıp kapatıyorum. Bir dahaki yıl bakıyorum başka yeri kazmışlar. Artık baktım, jandarmaya bildirdim. İnşallah bundan sonra kazmazlar" dedi.

"BURADA ÇIKAN KÜPLERDE İNSAN İSKELETLERİNİ GÖRDÜK"

Kendi arazisi başta olmak üzere Aras Nehri ve Ağrı Dağı arasında kalan bölgede birçok medeniyetin gelip geçtiğini anlatan Akpolat, "Şurada kum ocağı olarak kullanılan bölgede, zaman zaman kazıldığında veya sel sularının aşınması etkisiyle ortaya eski büyük küpler, tandırlar, ev temelleri çıktığı görülüyor. Bakın burada da çıkarmışlar. Bu küplerin içinde eskiden cenazelerin defnedildiği biliniyor. Çıkan bazı küplerde insan iskeletlerinin oturmuş bir şekilde çıktığına birçok kez şahit olduk" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HAZİNE ÇALIŞMAKTIR"

En büyük hazinenin çalışmak olduğunu vurgulayan Akpolat, "Yerin altındaki hayali hazinenin peşinden koşanlar, yerin üstündeki en değerli hazine olan toprağı, meyve ağaçlarını, tarım arazilerini tahrip ediyorlar. Buradan onlara sesleniyorum, ben 78 yaşındayım ve çalışıyorum. Benim en büyük hazinem çalışmak, toprağı işlemektir. Ben bu serveti bu şekilde kazandım. Boş hayalin peşinden koşanlara tek bir öğüdüm olacak; en büyük hazine çalışmaktır. Çalışarak, alın teri dökerek, çocuklarına helal ekmek yedirsinler. Haramın peşinden koşup tarihi eser kaçakçılığı ile definecilikle hiçbir yere varmazlar. Bu ülke çalışarak bugünlere geldi, aksi durum asla düşünülemez" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber