Kadın cinayetinde savcıdan jet iddianame

Boşanma tartışması sırasında, eşi Ayşe Acar'ı elleriyle boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan tekstil işçisi M. Acar hakkında savcı 6 günde iddianame hazırladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın cinayetinde savcıdan jet iddianame

Savcı, zanlı koca için, 'Eşini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Olay, İzmir'de geçen Şubat ayında meydana geldi. 3.5 yıllık evli Acar çifti, iki ay önce Konya'dan İzmir'e taşındı. Üç yaşında kızları olan çiftin arasında geçimsizlik başlayınca, Ayşe Acar boşanmak için dilekçe verdi. Çiftler arasındaki gerginlik, dilekçeden sonra tırmanmaya başladı. Salonda televizyon izleyen kızlarının yanında çıkan tartışmada cinnet getiren M. Acar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde boşanmak için gün aldığı eşi Ayşe Acar'ı elleri ile boğarak öldürdü. Çocuğu komşularına bırakan baba, polise giderek teslim oldu.

Tekstil işçisi M. Acar, savcılıkta verdiği ifadesinde, şöyle konuştu: "Eşimle maddi sorunlar nedeniyle tartışmaya başladık. Kazandığımla geçinemez olduk. Borçları ödeyemez hale geldim. Konya'da bir süre ayrı yaşadıktan sonra tekrar bir araya gelip evliliğimizi devam ettirmek için şehir değiştirdik. İki ay boyunca evliliğimizi kurtarmak için çaba harcadım. Beraber olamayacağımızı anlayınca birlikte boşanmak için adliyeye gidip dava açtık. Duruşma günümüz yakın bir zamana düştü. Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı 8 Mart günü duruşmamız vardı. Boşanma konusunda akşam tartışmaya başladık. Bana, 'Seni aldatıyorum' deyince çılgına döndüm. Son olarak eşimin cep telefonuna gelen mesajı okuyup hemen silmesinin ardından, bunun sevgilisinden geldiğini düşündüm. Kimden geldiğini sordum. Bana, 'Seni aldatıyorum' deyince çılgına döndüm, boğdum. Çok pişmanım. Geriye dönebilseydim yapmazdım"

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık M Acar hakkında 6 günde iddianame hazırlayarak 'eşini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber