Şiran'da öğrenciler Gangam Style ile teneffüse çıkıyor

Gümüşhane’nin Şiran ilçesindeki bir okulda, öğrencilerin talebi ile ders zili olarak Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sang’ın (PSY) tüm dünyada izlenme rekorları kıran ‘Gangam Style’ şarkısı kullanılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2013 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiran'da öğrenciler Gangam Style ile teneffüse çıkıyor

İlçe merkezinde bulunan Şehit Turgay Türkmen ilköğretim okulunda müzik yayını ile derslerde yorulan öğrencilerin zihinlerinin rahatlatılarak sonraki derslerin iyi geçmesi amaçlanıyor.

Öğrencilerin isteğiyle yapılan Gangam Style ile teneffüse çıkan öğrenciler yine kendi seçtikleri diğer müziklerini de ders çıkışı ve öğretmen zili olarak kullanıyor.

Okulun sınıf öğretmenlerinden Hakan Biçer'in yürüttüğü proje ile teneffüse çıkış, ders giriş ve öğretmen zili müziklerinin ayrı ayrı programlandığını, çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde özellikle öğrencilerin tercihlerini de göz önüne alarak müzik yayına başladıklarını ifade eden Okul müdürü Bülent Akıncı, “Öğrencilerin teneffüs aralarında verdikleri istek müzik parçalarını

otomatik olarak sırasıyla dinletiyoruz. Öğrencilerin bu durumdan memnun olduklarını gözlemdik. Teneffüs araları daha eğlenceli geçmeye başladı.” dedi.

Dünyadaki tek ortak dilin müzik olduğunu ifade eden Akıncı, “Müzik dinlemek, insanın estetik duygusunu ve ritim sezgisini uyararak geliştirir ve içindeki güçlü duyguları uyandırır. Müzikle bireyin yaşama heyecanı artar. Müzik kişiyi dinlendirir, canlandırır, sakinleştirir ve insani yönünü zenginleştirir. Müzik dinleyen insan, toplum içinde daha mutlu ve daha uyumlu bir birey olur. Teneffüslerde müzikle stresini atan, fazla enerjisini boşaltan öğrenciler sınıflarına daha dinç ve açık bir zihinle dönüyorlar.” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber