Trabzon'da Toplu İş Sözleşmesi'nde mutlu son

Trabzon Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen törenle Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2013 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da Toplu İş Sözleşmesi'nde mutlu son

Trabzon Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında bir süredir sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. Varılan mutabakat gereği Trabzon Belediyesi işçileri 2012 yılı için yüzde 5+5, 2013 yılı için yüzde 5+5 ve 2014 yılı içinde yüzde 5+5 olmak üzere toplamda yüzde 34'lük bir artış elde etmiş oldu. Uzun görüşmeler neticesinde varılan anlaşma ile Belediye işçileri sosyal haklar ile birlikte enflasyonun üzerinde zam almış oldular. Varılan mutabakatın imzalanması için Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda bir araya gelen taraflar işçilerin huzurunda anlaşmayı imzaladı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali ve Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül taraflar adına Toplu İş Sözleşmesi'ni imzaladı.

Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, 'İmzamız İşçimizin Kararıdır' düsturu ile hareket ettiklerini ifade ederek, "Trabzon Belediyemizle bu Toplu İş Sözleşmemiz kırgınlıklara, çatışmalara zemin oluşturmadan barış içinde sonuçlandı. Sendikamız Belediyemiz ve siz değerli üyelerimiz ile birlikte geldiğimiz bu noktada 'İmzamız İşçimizin Kararıdır' anlayışı Trabzon Belediyesi'nde vücut buldu. Uzlaşma kültürümüz, sadece sözden ibaret olmadığını bizzat iki tarafında karşılıklı adımlar atarak aynı noktada buluşmasının bir sonucudur" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, işçinin emeğinin hakkının, huzuru mahşerde hesap vereceğiz düşüncesiyle koruyarak hareket ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler için her zaman Hz. Peygamberimizin 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan verin' anlayışı temel kabulümüzdür. Hakikaten sizlerin emeğinin karşılığını imkanların fevkinde tüm şartları zorlayarak en son noktasına kadar yükselterek vermek her zaman boynumuzun borcu olmuştur. Belediyecilik anlayışımız çalışma barışının temelini oluşturmaktadır. Sizlerin huzurunda sendikamızın Sayın Başkanlarını tebrik ediyorum, hakikatten çok çetin müzakerelerde bulundular. Sizlerinin hakkını kendi haklarından daha çok

savundular. Tabi biz şu anlayışla hareket ettik, masanın iki tarafında karşılıklı bir biriyle alış veriş yapan birbiriyle münakaşa eden neyi koparırım hesabı yapan iki temsilci değil aksine masanın aynı tarafında sizi de yanımızda oturan kardeşlerimiz olarak görerek hareket ettik."

Gümrükçüoğlu, konuşmasında Belediye'nin ve şehrin asıl sahipleri olan işçilerimizin aileleri ile birlikte rahat bir hayat sürebilmeleri için tüm imkanları zorlayarak anlaşmaya vardıkları ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin bu şehrin, bu belediyenin sokaklarını yolunu her şeyini sahiplenen, emeği ile gücü ile bu şehri ayakta tutan kardeşlerimiz olduğunuzu hep hesaba kattık. Kimin işçinin emeğinin dostu olduğunu göstermeliyiz dedik. Huzuru mahşerde hesap vereceğiz dedik. Sağ olsunlar var olsun arkadaşlarımın da çetin müzakereleri neticesinde, sizlerinde cefakarca çalışmalarınızı unutmadan ve imkanlarımızı hakikatten çok zorlayarak birinci yıl yüzde 5+5, ikinci yıl yüzde 5+5, üçüncü yıl yine yüzde 5+5 olmak üzere toplam yüzde 34'lük bir zammı imzalayacağız buyurun dedik. Yapılan bu zam hepinize helal olsun, hayırlı olsun,

Allah hepinizden razı olsun."

İmza töreni, yapılan konuşmaların ve atılan imzaların ardından işçilerle birlikte çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber