Okulda yapılan tatbikatta, yangın söndürme tüpü yakılan ateşi söndürmeye yetmedi

Çanakkale’de bir okulda yapılan deprem ve yangın tatbikatında yangın söndürme tüpünün söndüremediği alevleri itfaiye eri ayağıyla söndürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okulda yapılan tatbikatta, yangın söndürme tüpü yakılan ateşi söndürmeye yetmedi

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü İtfaiye Müdürlüğü, Endüstri Meslek Lisesi'nde 'ikaz, alarm ve tahliye' tatbikatı yaptı. Tatbikat, hava saldırısı alarmıyla başladı. Sirenler çalmaya başlayınca binadaki öğrenciler dışarı çıkarılarak bahçede toplandı. Bu sırada okulun sivil savunma kolu öğrencileri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, binada senaryo gereği mahsur kalanları kurtarma çalışmaları başlattı. Binanın ikinci katında mahsur kalan ve yardım isteyen yaralıyı kurtarmak için ekipler seferber oldu. Ekipler, sedyeye bağladıkları yaralıyı pencere dar olduğu için güçlükle çıkarabildi.

Öğretmenler ise deprem tatbikatını güneşten korunmak için binanın balkonunun altından izledi.

Tatbikatta senaryo gereği bir de yangın çıkarıldı. Bir bidon içerisinde benzinle tutuşturulan kağıt ve odun parçalarına itfaiyeciler yangın söndürme tüpüyle müdahale etti ancak alevler söndürülemedi. Birkaç kez yapılan müdahaleye rağmen yangın sönmedi. Bu sırada rüzgarın da etkisiyle kimyasal madde öğrencilere ulaşınca yangın bidonu kenara alındı. İtfaiyeciler, burada da alevlere tüple müdahale etmeye çalıştı. Bir türlü söndürülemeyen alevleri bir itfaiye eri ayağıyla söndürmek zorunda kaldı. Bu durum, öğrenciler arasında gülüşmelere sebep oldu.

Tatbikatta senaryo gereği binada mahsur kalan bir kişi de itfaiye merdiveniyle kurtarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber