İnfaz koruma alımında, öğrenim farklılaştırması neden yapılmıyor?

İnfaz koruma memuru alımlarında öğrenim düzeyi bazında başvuru alınmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mart 2013 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnfaz koruma alımında, öğrenim farklılaştırması neden yapılmıyor?

Lisans, önlisans ve lise için ayrı ayrı kontenjan belirlenmeli

Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru alımları için yapılan başvurularda her öğrenim düzeyi için ayrı kontenjan belirlemeli ve başvurular buna göre alınmalı.

Kısa bilgi

İnfaz koruma memurları, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktadırlar. Kurum tarafından hemen hemen her yıl ilan verilmekte ve yüksek sayıda infaz koruma memuru alımı yapılmaktadır.

Başvurularda öğrenim düzeyi ayrımı yok

İnfaz koruma memuru alımlarında başvuru için öğrenim düzeyi olmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı hakkında üyelerimizden çok sayıda yorum ve mesaj gelmektedir.

Daha önce verilen ilanlara göre, infaz koruma memurluğu için öğrenim düzeyleri (lisans, önlisans, lise) için ayrı ayrı kontenjan belirlenmemektedir. Başvuru alınırken de tek kriter olarak puan üstünlüğü dikkate alınmaktadır.

Özellikle lisans mezunları durumdan rahatsız

Başvurularda lise mezunları P94, önlisans mezunları P93 ve lisans mezunları P3 puanıyla başvurmakta ancak puan sıralaması yapıldığında bu puanlar tek bir sıralamaya tabi tutulmaktadır.

Lisans mezunları ise özellikle lise mezunlarının bu sıralama yoluyla haksız bir şekilde büyük avantaj sağladığına dikkat çekerek mağdur olduklarını belirtmektedirler.

Lisans mezunları: "Adalet Bakanlığı bu haksız uygulamaya son vermeli"

Lisans mezunları, "İnfaz koruma memuru alımlarında ortaöğretim,önlisans ve lisans mezunları kpss puanına göre aynı sıralamaya tabi tutulmaktadır. Bu uygulama lisans mezunları için haksızlıktır. Her bir öğrenim seviyesi için ayrı ayrı kontenjan belirlenmeli herkes kendi öğrenim durumundaki kişilerle sıralamaya tabi tutulmalıdır. Bu konuyu Adalet Bakanlığı gündemine almalı ve bu haksız uygulamaya bir an önce son vermelidir." şeklinde taleplerini dile getirmektedirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber