Trafik kazası Onur'un hayatını kararttı

Van'da yemek fabrikasında şoförlük yaparken kaza geçiren 24 yaşındaki Onur Öksün omurilik felci nedeniyle yatağa bağımlı kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mart 2013 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik kazası Onur'un hayatını kararttı

Doktorların iyileşebileceğini söylediği Onur Öksün, Ankara'da 2 ay tedavi gördü; ancak masrafları daha fazla karşılayamadığı için tedaviyi yarım bırakıp Van'a döndü. Evde oğluna bakan anne Çiğdem Öksün ise, tedavisi için evlerini satışa çıkardıklarını, ancak alcı bulamadıklarını söyledi.

Van'ın Şabaniye Mahallesi Çelebi Sokakta oturan 7 kişilik Öksün ailesi yaklaşık 4 ay önce meydana gelen kazayla sarsıldı. Yemek fabrikasında şoförlük yapan Onur Öksün, Van'ın Edremit İlçesi'nde trafik kazası geçirdi. Kazada beli kırılan Onur Öksün, omurilik felci geçirip yatağa mahkum oldu. Van'da tedavi altına alınan Öksün, yapılan ilk tedavinin ardından doktorlar tarafından Ankara'ya sevk edildi. Ankara'da yaklaşık 2 ay tedavi gören Öksün, fizik tedaviyle birlikte aylık masrafı yaklaşık 4 bin lirayı bulunca tedavisi yarıda bırakılıp ailesi tarafından Van'a geri getirildi. Yatağa mahkum gencin bütün ihtiyaçları annesi tarafından karşılanırken; Onur Öksün böyle bir yaşamı istemediğini, gerekli tedavinin ardından yatağa bağlı kalmaktan kurtulmak istediğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Kazadan sonra hayatını karadığını belirten Öksün, umudunu hiç yitirmediğini belirterek, "Kazadan sonra belimdeki kırıklardan dolayı omurilik felci geçirdim. Van'da ilk tedavim yapıldıktan sonra Ankara'ya sevkedildim. Ama maddi imkansızlıklardan dolayı buradaki tedavim yarım kaldı. Van'a dönmek zorunda kaldık. Babam bir markette şoför olarak çalışıyor. Benim tedavim için gerekli parayı bulamadık. Bundan dolayı da 45 gündür tedavi olmadan yatağa mahkumum. Lütfen yetkililer yardım etsin" dedi.

EVLERİNİ SATILIĞA ÇIKARDILAR

Anne Çiğdem Öksün ise çocuğunun gözleri önünde eriyip gitmesinin kendisini kahrettiğini söyledi. Anne Öksün, Onur'un tedavisi için evlerini satışa çıkardıklarını ancak alcı bulamadıklarını belirterek, "Çocuğumun tedavi olması gerekiyor. Ama bu tedavi için de para lazım. Maddi durumumuz yok. Tüm bakımını evde ben yapıyorum. Ev ortamında bu şekilde bakımını yapmak çok zor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Çocuğumun tedavisini yaptırmak için 7 nüfusla oturduğumuz evimizi satılığa çıkardık. Şu ana kadar da müşterisi çıkmadı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber