MEB'den Kariyer Sınavına Sezer'li itiraz

Haber Giriş : 08 Aralık 2005 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kariyer sınavına iki yıllık önlisans mezunu adayların girememesi ile ilgili Danıştay'ın iptal kararına itirazda Sezer'in başkanlığı döneminde bakanlık lehine verdiği karar dayanak olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen kariyer sınavına iki yıllık önlisans mezunu adayların girememesi ile ilgili Danıştay İkinci Dairesi'nin aldığı iptal kararına, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa Mahkemesi Başkanı olduğu dönemde alınan bir kararı dayanak göstererek itiraz edecek.

MEB Hukuk Müşavirliği, 27 Kasım'da yapılan sınavın iptalini gündeme getiren Danıştay kararına itirazını tamamladı. Buna göre, bakanlık, 1998'de Anayasa Mahkemesi'nin aynı içerikteki bir davada 2 yıllık ön lisans mezunu müfettişler aleyhine verdiği kararla ilgili dosyayı emsal gösterip, kararın iptali için Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na başvurma kararı aldı.

Anayasa Mahkemesi, 1997'de, Bakanlık müfettişlerinin ek göstergelerini düzenleyen Kanun Hükmünde Kararname'nin 10. Maddesi kapsamında lisans mezunu müfettişlerin, 2000 ek göstergelerinin ve karşılığı olan tazminatlarla ilgili düzenlenmeyi, ön lisans mezunu müfettişlerin aleyhine, bakanlık lehine sonuçlandırdı. Danıştay, "En az 4 yıl süreli yükseköğrenim veren" ibaresinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurması üzerine Anayasa Mahkemesi de konuya ilişkin 'En az 4 Yıl süreli yüksek öğrenim veren' ibaresinin bakanlık müfettişleri yönünden Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi. Bakanlık, hazırladığı dosyada bu davayı emsal gösterecek ve o dönem Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Cumhurbaşkanı Sezer'in de kararda kabul oyu kullandığına yer alacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber