Fakülteli öğrencilerden protesto

Antalya'nın Alanya ilçesi Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, fakülte yöneticilerini protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fakülteli öğrencilerden protesto

Atatürk Caddesi Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, 27 Aralık 2012'de Uludere'de yaşanan olaylar ve ODTÜ'de polisle yaşanan gerginliğin ardından, fakültede düzenleyecekleri konferansın ve basın açıklamasının engellendiğini belirterek açıklamada bulundu. Grup adına megafonla basın açıklaması yapan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Özgür Toker " Uludere'de yaşanan olaylar ve ODTÜ'de polisle yaşanan gerginliğin ardından, fakültenin konferans salonunda basın açıklaması düzenlemek istedik. Bu çabamız sonuç vermeyince ise 100'e yakın arkadaşımızla, fakülte bahçesinde toplanarak yaşanan olaylar ve fakülte yönetiminin tavrına yönelik bir basın açıklaması yapılmıştır. Ancak basın mensuplarının burada da görüntü ifade almaları özel güvenlik görevlileri tarafından engellenmiştir" dedi. Toker, geçen sene ise sosyal faaliyet kapsamında kurmak istedikleri Felsefe Topluluğunun

fakülte yönetimi tarafından engellendiğini belirterek, "Topluluk tanıtımımız için düzenlenen toplantıya dahi izin verilmedi. Bu nedenle fakülteye giren jandarmalar ile gerginlik yaşandı" dedi. 26 Şubat 2013'de düzenlenen basın açıklamasına katılan 42 öğrenci hakkında ise izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirten Özgür Toker, "Çifte standart uygulanmakta, Hocalı Katliamı ile ilgili anma törenlerine izin verilirken, bizim sunum ve toplantılarımıza izin verilmemektedir" dedi.

Fakültede demokrat öğrencilere Baskı yapıldığını ileri süren Toker ve beraberindeki grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber