Elinin hamuruyla 17 yıldır lastik tamir ediyor

Bursa'nın 'lastikçi ablası' olarak bilinen Halime Doğan, 17 yıldır kriko ve bijon anahtarıyla oto lastik tamiri yaparak, ekmek mücadelesi veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elinin hamuruyla 17 yıldır lastik tamir ediyor

Bursa'da 16 yıldır 'oto lastik tamiri yapan 36 yaşındaki Halime Doğan, dükkanını hem ekmek kapısı, hem de evi olarak kullanıyor. Yeni Yalova yolu üzerinde 17 yıldır lastikçilik yapan Doğan, gün boyu kriko ve bijon anahtarını yanından ayırmıyor. Birlikte çalıştığı eşinin bel fıtığı olması sebebiyle tek başına lastik tamir eden Doğan, 2 çocuğunun ekmeğini bu işten çıkarıyor. Haftanın her günü araçların lastiklerini değiştirip hava kontrolü yapan Doğan, kadınların her işi yapabileceğini gözler önüne seriyor. Araçlarını iş yerini önüne yanaştıran sürücüler elinde bijon anahtarı ve levyesi olan Doğan'ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Doğan, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, Dünya Kadınlar Günü'nde de çalışacağını söyledi.

“HEM EVİM HEM EKMEK KAPIM”

Başta eşiyle birlikte çalıştığını ifade eden Doğan, “17 yıldır bu işle uğraşıyorum. Eşim bel fıtığı olunca bu işi yalnız yapmaya başladım. Burası hem işim, hem evim. 24 saat burada kalıyorum. Kadınların güçlü olmasını istiyorum. Ben bu işi yapabiliyorsam, her kadının yapabileceği bir iş vardır. Bir adım attıkları zaman gerisi geliyor” dedi.

“EKMEĞİMİ BU İŞTEN ÇIKARIYORUM”

Bu işi severek yaptığının altını çizen Doğan, “Ekmeğimi bu işten çıkarıyorum. 2 tane çocuğum okula gidiyor. Kimseye muhtaç olmak istemiyorlarsa kadınların da yapacağı bir iş vardır. Benim gibi güçlü olmalarını istiyorum. Ben bu işte gücümü buldum. İnsanların içine karıştım. Herkes beni takdir ediyor. Kadın eli değerse temiz olacağını söylüyorlar. Bana daha çok güveniyorlar” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber