Şiire olan merakı sayesinde okuma yazma öğrendi

Çankırı'da İsmail Özdemir Huzurevi'nde yaşayan 65 yaşındaki Hatice Toprak, şiire olan merakı sayesinde okuma yazmayı öğrendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiire olan merakı sayesinde okuma yazma öğrendi

Gördüğü tüm nesneler için o an şiir yazan Hatice Toprak, kaldığı İsmail Özdemir Huzurevi'nin neşe kaynağı haline geldi. Çocukluğundan beri şiire merakı olduğunu dile getiren Toprak, ilk şiirini çocuğunun ev ödevi için hazırladığını belirterek, "İlk şiirim Yeşilay şiiriydi. Çocuğum geldi, anne şiir yazılacak dedi. O zamanlar henüz okuma yazma bilmiyordum.

Çocuğuma Yeşilay'ın ne demek olduğunu sordum ve öğrendim. O anda Allah bana çok güzel ilham verdi. Yeşilay şiirimi yazdım ve çok beğenildi. Oğlum okulda okuma birincisi oldu, şiir birincisi oldu" diye konuştu.

İçindeki okuma aşkı hiç sönmeyen Toprak, çocuklarıyla birlikte okuma yazma öğrendiğini ifade ederek, "Şiirlerimi çok seviyorum. 20 yaşında çocuklarım okula giderken okumayı öğrendim. O güne kadar tüm şiirlerimi çocuklarıma veya başkalarına yazdırdım. Bugüne kadar yazdığım 300 kadar şiirim olmuştur ama, aklımda kalan 30-40 veya 50 şiirim vardır" dedi.

Tek isteğinin yıllardır hafızasında tuttuğu şiirlerini bir kitap haline getirmek olduğunu ifade eden Toprak,

"Şimdiye kadar yazdırdığım ve kıymetini bilemediğim şiirlerimden 30-40 tanesi ancak kalmıştır. Şiirlerimin toplanıp basılmasını çok istiyorum" diye konuştu.

Şiire olan merakı sayesinde okuma yazmayı öğrendiğini belirten Toprak, yazdığı şiirleri huzurevinde yaşayan arkadaşlarına okuduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Huzurevi Sorumlusu Tuncay Haskılıç, Hatice Toprak'ın pozitif havasının huzurevine ayrı bir huzur kattığını dile getirerek, "Hatice Toprak teyzemiz huzurevimizin gülü tabiri caizse. Kendisi ile burada tanıştığımızda ilginç bir özelliğini öğrendim. Okuma yazmayı daha sonradan kendi kendine öğrenmiş, hiç okula gitmemiş. Ayrıca Hatice teyzemiz yazdığı şiirleri zaman zaman burada hem sohbetler esnasında, yazdığı şiirleri de burada okuyarak kadınlarımızın burada güzel vakit geçirmesini sağlıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber