Altı çocuğuyla ortada kaldı

Antalya'da, altı çocuğuyla duvarı dökük, camları kırık, nem kokulu bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Emine Mucuk, 600 lira olan kirayı veremediği için çocuklarıyla sokakta kalma korkusuyla yaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Altı çocuğuyla ortada kaldı

Üç hafta önce evden çıkan eşinden bir daha haber alamadığını anlatan Mucuk, yetkililerden sıcak bir yuva için yardım bekliyor. Emine Mucuk, kaçarak evlendikleri için baba ocağına dönemiyor.

Antalya'da yokluk içinde yaşayan ailelerden biri de Kepez ilçesi Düdenbaşı Mahallesi'ndeki iki odalı bir evde yaşam mücadelesi veren Emine Mucuk ve 6 çocuğu. Camları kırık, duvarları dökük, nem kokulu bir evde hayata tutunmaya çalışan Mucuk ailesi, babaları Mustafa Mucuk'un 3 hafta önce

evi terk etmesi sebebiyle zor günler yaşıyor. 6 çocuktan 3'ü ilköğretim okuluna giderken 3'ünün

evde anne bakımına muhtaç olduğu belirtildi. İlköğretime giden 3 çocuk ise birbirlerine destek oluyor. 11 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Adil Mucuk, 10 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Lütfiye Mucuk'un saçlarını tarayıp okula hazırlıyor.

13 yaşında Kilis'te eşi Mustafa Mucuk ile kaçarak evlenen 34 yaşındaki Emine Mucuk, 14 yaşında ilk çocuğunu kucağına aldı. Kaçarak evlendikleri için Kilis'te barınamayan Mucuk ailesi, Antalya'ya taşındı. Burada hurdacılık ile ailesini geçindirmeye çalışan Mustafa Mucuk, hastalığı ve havaların soğuk gitmesi nedeniyle işe çıkamadı ve borçları arttı. Ailesine bakacak gücü kalmayan Mustafa Mucuk, çocukları ve eşini bırakarak 3 hafta önce Kilis'e döndü. Emine Mucuk da 6 çocuğuyla ortada kaldı.

Komşularının getirdiği yemek ve gıdalarla karınlarını doyurduklarını söyleyen anne Emine Mucuk, çocukları küçük olduğu için onları bırakıp çalışamadığını kaydetti. Çocuklarını çok sevdiğini ve kimseye vermeyeceğini ifade eden anne Mucuk, şöyle konuştu: "Doğu'da gelinlikle baba evinden çıkarsan iyi. Kaçarak evlilik yaparsan bir daha dönüşün yok. Biz kaçarak evlendik. Kilis'te rahat edemedik Antalya'ya geldik. Eşim hurdacılık yapıyordu. Havaların yağmurlu olması ve sağlık sorunu nedeniyle işe çıkamadı. Borçlarımız oldu. Üç aydır ev kirası veremiyorum. Sıkıntıdayım. Zorluk içindeyim. Eşim de 3 hafta önce bizi bırakıp gitti. Telefonla aradı: 'Ben gelmeyeceğim. Beni arayıp sormayın, başınızın çarenize bakın' dedi. Benim bir şey söylememe fırsat vermedi. 6 çocuğum var, 3'ü okula gidiyor. 3'ü evde ikisi süt içiyor. Bezleri sütleri var. Yetemiyorum."

Tek başına kaldığını ve ailesinin yanına dönmesinin mümkün olmadığını dile getiren Emine Mucuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Komşularım ve kadın dernekleri yardım yaptı. Onların bıraktığı parayı çocuklarıma harçlık olarak verdim. Ailemin yanına dönemiyorum. Dönersem ya çocuklarımı elimden alıp beni başkasına verirler ya da öldürürler. Doğu orası. Kaçarak evlilik yaptım"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, '3 çocuk yapılsın' dediğini hatırlatan Mucuk, "Benim çocuk sayım 3 fazla. Yetkililer bizim sesimizi duysun. Yardım ellerini uzatsınlar. Kızım okulunu bitirmeyince ben çalışamıyorum. Şimdi de çalışmak istiyorum ama onları bırakacak kimsem yok"

4. sınıfa giden 11 yaşındaki Adil Mucuk ise eski kıyafetlerle okula gittiğini belirterek, " Kırtasiye malzemelerim eksik. Defterim bitiyor, annem yenisini alamıyor. Büyüklerimden destek çıkmalarını istiyorum. Okuluma devam edebilirsem ileride polis olacağım" şeklinde konuştu.

Anne Emine Mucuk'un Ayşegül Mucuk(17), Adil Mucuk(11), Lütfiye Mucuk(10), Zeynep Mucuk(6), Oğuz Mucuk(4) ve Sıla Mucuk (1.5) adlarında altı

çocuğu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber