Dikkat! Eviniz haczedilebilir, aracınız gidebilir

Eğer prim borcunuz varsa, SGK'dan kaçış yok, her an hacze uğrayabilirsiniz.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Mart 2013 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dikkat! Eviniz haczedilebilir, aracınız gidebilir

Sosyal Güvenlik İl Müdürü olarak Ankara'ya atanan Ramazan Yıldız, prim borcu olan işverenlere 'SGK'dan kaçış yok' mesajını verdi.

Habertürk'te yer alan habere göre Yıldız, "Daha önce 23 ayrı merkez müdürlüğünde yapılan hacizli araç ve diğer malların satışı bu yıl tek merkezde toplandı. Eskiye göre bu kararın oldukça isabetli olduğu da ortaya çıktı. En az yüzde bin artış oldu. Yani eskiye göre satışlarda 10 kat artış oldu" bilgisini verdi. Hacizli araçların kısım kısım Göztepe'deki merkeze getirilip satıldığını belirten Yıldız, "Şu an İstanbul genelinde yakalanmış 2 bin 500 araç var.

Göztepe'deki merkezde şu an 100'e yakın araç var. İşverenlerin yüzde 50'si menkul ya da gayrimenkulu haciz edildikten sonra ya taksitlendirmeye gidiyor, ya da gelip borcunu ödüyor. SGK'nın ciddi olduğunun farkındalar" dedi.

İşverenlere borçlarını zamanında ödemelerini tavsiye eden Ramazan Yıldız "Yoksa arabaları emniyet sorgusunda otomatik olarak haciz edilebilir ve otoparka çekilebilir. Her türlü gayrimenkulleri, ya da menkul malları haciz edilebilir" dedi. Önümüzdeki günlerde e-haciz başladığı zaman, bankadaki paralara da otomatik olarak haciz konacağına dikkat çeken Yıldız "Şu anda da haciz koyabiliyoruz, ama süreç uzuyor. Kısacası prim borçları varsa, bankadaki hesapları da boşalabilir, buna dikkat etsinler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber