Kahramanmaraş'ta Osmanlı kıyafetleri giyerek, 60 bin sümbül diktiler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 'Sümbül Dikim Şöleni' etkinliği çercevesinde yaklaşık 60 bin sümbül dikildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahramanmaraş'ta Osmanlı kıyafetleri giyerek, 60 bin sümbül diktiler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 'Sümbül Dikim Şöleni' etkinliği çercevesinde yaklaşık 60 bin sümbül dikildi.

Osmanlı'da dönemin padişahı 3. Murat'ın isteği üzerine İstanbul'daki Topkapı Sarayı'na Kahramanmaraş'tan getirilen 100 bin sümbül dikilmişti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu geleneği yaşatmak için ilkini geçen yıl düzenlediği 'Sümbül Dikim Şöleni'ni bu yıl ikincisini gerçekleştirdi. Osmanlı kıyafeti giyenler, Osmanlı Padişahı 3. Murat'ın Maraş Beylerbeyi'ne gönderdiği sümbül ile ilgili fermanın okunması ile 'Sümbül Dikim Şöleni'ni başlattı. Mehteran Takımı'nın marşları eşliğinde ise yaklaşık 60 bin sümbül dikildi.

'Sümbül Dikim Şöleni'ne katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, "Yüzyıllara dayanan geleneklerimize sahip çıkmalıyız. Ayrıca yeşilin olmadığı bir toplum sağlıksız bireylere sahip olur. Her geçen gün yeşilin biraz daha azaldığı dünyada yediden yetmişe herkesi fidan dikmeye davet ediyorum. Herkesi dikili bir ağacı olmalı" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, belediye birim müdürleri, çok sayıda vadandaşın katıldığı 'Sümbül Dikim Şöleni'nin ardından Kaharmanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle özel bir gece de düzenledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber