Öğrenciler YGS öncesi prova yaptı/ Video

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan 12 binden fazla öğrenci son provayı yaptı. "Gerçek Mekanda, Gerçek Sınav" adıyla gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler YGS'de karşılaşacakları ortamda ter döktü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankaralı öğrenciler, 24 Mart'ta gerçekleştirilecek olan YGS öncesinde büyük çaplı bir organizasyonla son provayı yaptı. Sınav Dergisi Dershaneleri'nin organizasyonuyla 12 binden fazla öğrenci gerçek mekanda, gerçek bir sınavda ter döktü. Sınav öncesinde öğrencilerin tek tek üstü aranırken, her adayın sınav salonu önceden belirtildi. 'Gerçek Mekan, Gerçek Sınav' adlı organizasyonda ise YGS'de geçerli olan kurallar bire bir uygulandı. Gazi Üniversitesi'ne bağlı fakültelerde toplamda 316 derslikte gerçekleştirilen sınav, ailelerden de geçer not aldı.

Sınav sırasında bir çok aile Gazi Üniversitesi kampüsünde çocuklarını beklerken, aileler ise Sınav Dergisi Dershaneleri'nin bu uygulamasının çok yararlı olduğunu ve devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Sınav esnasında ise bazı çocukların sınava geç kaldıkları görülürken, bazı veliler de sınavın başarılı geçmesi için dışarıda dualar okudu.

"AMAÇ; ÖĞRENCİLERE GERÇEK SINAVDA YAŞAYACAKLARINI YAŞATMAK"

Gerçekleştirilen sınavla ilgili bilgi veren Eğitim Koordinatörü Ömer Koçak, gerçek bir mekanda gerçekleştirilen sınavın Ankara ve İstanbul dışında bazı illerde de gerçekleştirildiğini söyleyerek, toplamda 80 bini aşkın bir öğrencinin bu sınava katıldığını kaydetti. "Buradaki amaç; Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı öncesi öğrencilere gerçek sınavda yaşayacaklarını yaşatmak" diyen Koçak, öğrencilerin sınava giriş kartlerinin çok önceden verildiğini ve öğrencilerin sınav öncesinde okulda oturacakları yerlerin bile belli olduğunu söyledi.

Gerçeğini aratmayan sınavda giriş kartı olmayanlar sınava giremezken, Ömer Koçak ise "Giriş kartı olmayan, kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmadılar. Bu da onlar için iyi bir ders oldu" diyerek öğrencilerin YGS'ye geç kalmamaları gerektiğine dikkat çekti. Koçak sınav için "Öğrencilere iyi bir deneyim yaşattık" derken, "4 yıldan beri İstanbul ve Ankara'da da uyguluyoruz. YGS devam ettiği sürece bu uygulamada devam edecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber