Fedakar doktor sınırda

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine 2010 yılında atanan doktor Hilal Güngör, Bursa’ya tayini çıkmasına rağmen ayrılmayarak meslektaşlarını da görev yapmak için ilçeye davet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fedakar doktor sınırda

Kütahya'nın Simav ilçesinde dünyaya gelen 6 kişilik bir ailenin çocuğu olan Dr. Hilal Güngör, Irak sınırındaki Şemdinli ilçesinde verdiği hizmetle halkın büyük takdirini topladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2010 yılının mayıs ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine atandığını ifade eden Dr. Güngör, “İlk atamam çıktığında korkarak ve ağlayarak geldim buraya. Fakat dışarıdan bahsedildiği gibi değil burası. Burada eşim ve arkadaşlarım sayesinde birçok zorluğu aşarak tabuları yıktık. Şimdi ise Şemdinli'ye hayranım. Buradaki işimden, arkadaşlarımdan ve Şemdinli halkından çok memnunum. Buradan ayrılmak ve gitmeyi düşünmüyorum. Buradaki hastalarımız bize karşı çok saygılı ve misafirperverler. Mahalle ve köylerde hasta taramasına çıktığımızda bizleri çok güzel ağırlıyorlar ve evlerindeki ekmeklerini, bir bardak çayını seve seve bizimle paylaşıyorlar. İlk başta Kürtçe bilmiyordum ve Türkçe bilmeyen hastalarla iletişim sıkıntısı çektim. Fakat şimdi biraz ben öğrendim Kürtçe, birazda hastalar öğrendi Türkçe. Bu sayede iletişim sorunumuzu da hallettik” dedi.

3 yıldır herhangi bir hasta veya yakını tarafından ne saygısızlık ne de şiddet gördüğünü ifade eden Dr. Hilal Güngör, “Bizleri çok seviyorlar, bizlerde onları çok seviyoruz. 2012 yılında Bursa'ya tayinim çıktı. Fakat burayı çok seviyorum ve tayinimin çıktığı yere gitmedim. Burada kalacağım inşallah. Burada çalışan herkes büyük fedakarlık yapıyor. 3 doktor arkadaş olmamıza rağmen 9 bölgeye bakıp 9 doktorun görevini yapıyoruz. Buradaki doktor, hemşire ve sağlık personeli dahil olmak üzere herkes gönüllü olarak ekstra bir şey almadan sadece vatandaş mağdur olmasın diye gönüllü olarak çalışıyor. Hiç kimse halinden şikayetçi de değil. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve memnunum. Bu arada Türkiye'nin birçok yerinde görev yapan ve yeni doktor olacak arkadaşlarıma sesleniyorum. Buraya gelin ve burada görev yapın. Hiçbir çekinceniz olmasın. Bunun en açık örneği benim” diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber