Bireysel ödemeli estetik amaçlı cerrahi işlemler fiyat listesi

Sağlık Bakanlığı Kamu Kurumları İçin Bireysel Ödemeli Estetik Amaçlı Cerrahi İşlemler Fiyat Listesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mart 2013 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bireysel ödemeli estetik amaçlı cerrahi işlemler fiyat listesi

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 64047795/23642684-010
Konu : Kamu Kurumları İçin Bireysel Ödemeli Estetik Amaçlı Cerrahi İşlemler Fiyat Listesi

VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

2010/30 sayılı Genelgemiz ile tedavi yardımına ilişkin yürütülen ortak uygulamaya paralel olarak Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından kararlaştırılan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) eki fiyat tarifelerinde yayımlanan birim fiyatların, Bakanlığımız, üniversiteler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yataklı ve yataksız tedavi kurumları ile birinci basamak sağlık kuruluşları için Bakanlığımız fiyat tarifesi olarak uygulanmasını gerektiği belirtilmiştir.

Ancak, sağlık hizmet sunucularından alınan geri bildirimlerden, geri ödeme kapsamında sayılmadığı için SUT eki fiyat tarifelerinde yer almayan ya da yer aldığı halde belirlenen endikasyonlar dışında karşılanmayan estetik amaçlı hizmetlerin fıyatlandırılmasında tereddütler yaşandığı tespit edilmiştir.

Bu itibarla; Sağlık Uygulama Tebliği fiyat tarifelerinde yer almayan ya da yer almasına rağmen belirlenen endikasyonlar dışında karşılanmayan fakat Bakanlığımıza Bağlı Hastaneler ile Üniversite Hastanelerinde uygulanan estetik amaçlı hizmetler tespit edilmiştir.

Bahse konu, sağlık hizmetlerinin 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi (ç) bendi uyarınca, "Kamu Kurumları İçin Bireysel Ödemeli Estetik Amaçlı Cerrahi İşlemler Fiyat Listesi" olarak yayımlanması ve bu işlem bedellerinin hizmeti talep eden kişiler tarafından karşılanması uygun mütalaa edilmiştir.

Fiyat Listesinde belirtilen işlemlerin hastaya fatura edilebilmesi için uyulması gereken kurallar şunlardır;

1) Sağlık Uygulama Tebliği ile aynı şekilde bu fiyat listesinde yer alan işlemler ancak "Sağlık Uygulama Tebliğinde belirtilen endikasyonlar dışında" uygulandığında faturalanabilir. SUT' ta yer alan bir endikasyon olmasına rağmen hastadan ücret alınması halinde alman ücret hastaya iade edilerek işlemi uygulayanlara rücu edilecektir.

2) Başlıklarda malzeme hariç olarak belirtilmeyen tüm işlem fiyatlarına malzeme bedelleri dâhil olup, ayrıca fatura edilmeyecektir.

3) Fiyatlara basit tıbbi sarf malzemesi ( enjektör, spanç, pamuk eldiven vb.) dâhil olup ayrıca fatura edilmeyecektir.

4) Ayrıca fatura edilebilen ve sağlık kurum ve kuruluşlarınca temin edilen tıbbi malzemeler, tıbbi malzemenin KDV dâhil alış fiyatı üzerine; % 15 işletme gideri ilave edildikten sonra bulunan tutar üzerinden hazine kesintisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kesintisi ilave edilerek fatura edilir ve bedelleri hasta tarafından karşılanır.

5) İşlemler öncesinde hasta ücretlendirme konusunda detaylı olarak bilgilendirilecek ıslak imza ile onay alınarak işleme başlanılacaktır. Fiili ehliyeti bulunmayan kişilere ( ayırt etme gücü olmayan ve/veya 18 yaşından küçük olanlar) uygulanacak işlemlerde veli veya vasisinin onayı alınacaktır.

Bilgilerinizi ve uygulamanın yukarıda belirtilen esaslarına uygun olarak yürütülmesi gerektiğinin iliniz dahilindeki Bakanlığımıza bağlı hastaneler ile üniversite hastanelerine (vakıf üniversite hastaneleri hariç) tebliğini önemle rica ederim.

Makam Onayı için tıklayınız.

Kamu Kurumları için Bireysel Ödemeli Estetik Amaçlı Tıbbi ve Cerrahi İşlemler Fiyat Listesi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber