Arkadaşlarının harçlıkları, Mustafa'nın engellini kaldırdı

Soma Linyit Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, engelli sınıf arkadaşlarının hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyeyi alarak kendisine teslim ettiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arkadaşlarının harçlıkları, Mustafa'nın engellini kaldırdı

Sınıf öğretmenleri Gülşah Karataş'ın önderliğinde yardım kampanyası başlatan öğrencilerin bu davranışı, okul yönetimi ve öğrencileri tarafından takdirle karşılandı.

Akülü sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli öğrenciye teslim etmek amacıyla Linyit Anadolu Lisesi'nde bir tören düzenlendi. Törene Kaymakam Abdülkadir Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Okul Müdürü Taner Sarı, Kaymakamlık makamının onayı ile böyle bir proje başlattıklarını belirterek, "Öğrencimiz Mustafa Alkan için rehber öğretmenleri Gülşah Karataş'ın öncülüğünde başlatılan kampanyamız, başta Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş olmak üzere okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve tüm hayırseverlerin desteği ile başarılı bir şekilde sonuçlandı. Öğrencimiz Mustafa'ya hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyeye teslim ettik. Engelsiz okul olmak için bundan sonra da elbirliği ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kaymakam Karataş da, örnek bir proje başlatarak bir engelli öğrencinin engellerini ortadan kaldıran öğretmen ve öğrencileri kutladığını belirterek, "Sizleri tebrik ediyorum. Harçlıklarınızdan fedakarlık ederek sınıf arkadaşınızın hayalini gerçekleştirdiniz" diye konuştu.

Hayalini gerçekleştiren arkadaşlarına teşekkür eden engelli öğrenci Mustafa Alkan ise, başka sınıftaki bir engelli arkadaşının da aynı durumda olduğunu belirterek, ona da yardım eli uzatılmasını istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber