Elbistan'da Köy Korucuları Derneği törenle açıldı

Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, törenle hizmete açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elbistan'da Köy Korucuları Derneği törenle açıldı

Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, törenle hizmete açıldı.

Derneğin açılışı Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celalettin Fırtına açılış kurdelesini birlikte kestiler.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz'ında katıldığı açılış töreni, Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celalettin Fırtına'nın konuşmasıyla devam etti.

Fırtına, derneklerinin kurulmasında desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederek, "Artık tüm köy korucularımızın bir genel merkezi, bir temsilciliği de mevcuttur. 22 ilimizde toplam geçici, gönüllü ve emekli olmak la beraber 100 bine yakın korucu mevcudumuz bulunmaktadır. Aile camiamızla da yaklaşık bir milyonluk nüfusa da sahibiz. Bu camiamızı federasyon çatısı altında toplayarak, birliğimizi kardeşliğimizi sağlayıp, devletimize ve milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz, görevlerimizde nasıl daha etkin ve başarılı oluruz. Ayrıca silahlı mücadelenin yanında bir fikir mücadelesi de vermek istiyoruz" dedi.

Daha sonra Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, dernek yönetimini özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak, "Ülkemiz 30 yılı aşkın bir süredir terör belasıyla karşı karşıya. Bugünlerde de bir barış süreci konuşuluyor. İnşallah da hedeflenen amaca ulaşır. Bu süre içerisinde güvenlik kuvvetlerimizle beraber siz değerli korucularımız, canınızı ve kanınızı ortaya koydunuz. Vatanın savunmasında mühim fedakarlıklarda bulundunuz. Bu millet sizin değerinizi çok iyi biliyor. Bu manada, dernek binasının ihtiyaç duyduğu malzeme desteğini karşılayan Elbistanlı esnaflarımıza ve işadamlarına da teşekkür ederim" dedi.

Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı ise, "Ben hayattaysam önce Allah'a sonra da korucu kardeşlerimin sayesindedir. Elimizden geldiğince onların yanında ve destekçisi olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Dernek Başkanı Celalettin Fırtına,

Kaymakam Metin Maytalman'a ve Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı'ya derneğe katkılarından dolayı teşekkür plaket takdim etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber